معدن و صنایع معدنی

دانشکده شیمی

مطالعه و بررسی و ارائه به روز جهت پالایش طلای آب شده و مصنوعات طلای دست دوم جهت تولید شمش های با خلوص بالاتر از روش های سنتی و کم آلاینده  محیط زیست
مطالعه و بررسی و ارائه به روز جهت پالایش طلای آب شده و مصنوعات طلای دست دوم جهت تولید شمش های با خلوص بالاتر از روش های سنتی و کم آلاینده محیط زیست
معدن و صنایع معدنی
شیمی
صنعت طلا
: در حال حاضر ایران به عنوان ششمین مصرف کننده بزرگ مصنوعات طلا در دنیا مطرح است که تولیدکنندگان آن برای تولید زیورآلات نیاز به شمش طلا به‌عنوان ماده اولیه استاندارد دارند. ولی به دلیل کمبود معادن و ذخایر طلا و همچنین به دلیل فقدان حداقل یک مرکز پالایش شمش طلا در کشور، تولیدکنندگان ناچار به استفاده از مواد اولیه غیر استاندارد یا شمش طلای قاچاق هستند. از طرفی اخیرا برخی افراد سود جو خصوصا با گران شدن طلا مبادرت به افزودن عناصر غیر متعارف ارزان‌تری به طلا کرده‌اند که آزمایشگاه‌های طلا با استفاده از روش‌های مندرج در استانداردهای ملی و بین‌المللی قادر به تشخیص و اندازه‌گیری آن‌‌ها نیستند، و لازم است این عناصر شناسایی و روشی برای اصلاح روش آزمون طلا، ارائه شود. اصلاح روش آزمون طلا از این نظر حائز اهمیت و اجتناب ناپذیر است، که لازمه اندازه‌گیری کارایی و راندمان فرآیند تولید شمش، انجام آزمون‌های اندازه‌گیری طلا به روش صحیح است که امکان اندازه‌گیری عیار طلا به همراه عناصری که به عنوان تقلب به طلا افزوده می‌شود، را نیز داشته باشد. همچنین بیش از 90% آزمایشگاه‌های طلای سطح کشور فاقد تجهیزات حساس اندازه‌گیری برای شناسایی کیفی عناصر موجود در آلیاژهای طلا هستند، لذا با مطالعه میکروسکوپی بر روی محصول فرآیند مراحل مختلف روش آزمون، نشانه‌های ماکروسکوپی، ارائه گردید که کاربران این آزمایشگاه‌ها را در شناسایی این عناصر غیر‌متعارف و جلوگیری از بروز خطا در صدور گزارش آزمون کمک می‌کند. گزارش و شرح زیرساخت‌ها، فعالیت‌ها، و دستاوردها انجام مطالعات میکروسکوپی و ارائه روش‌های ماکروسکوپی جهت کاربران آزمایشگاه‌های طلا برای شناسایی عناصر غیر‌متعارفی که به عنوان تقلب به طلا اضافه می‌شود، در حین آزمون آن و جلوگیری از صدور نتیجه آزمون اشتباه. اصلاح روش آزمون طلا به روش کوپلاسیون مندرج در استاندارد ملی ایران. ارائه روش به همراه نوآوری و بهینه کردن آن جهت تولید شمش طلا به عنوان مواد اولیه استاندارد واحدهای تولیدی طلا و بررسی کارایی آن در مقیاس صنعتی در مجتمع تولید طلای موته.