کشاورزی، فناوری زیستی و صنایع غذایی

منابع طبیعی
حوزه تولیدات دام، طیور، آبزیان، زنبور عسل و گرده‌افشان
طراحی و بومی سازی سیتم مدار بسته پرورش ماهی
: سیستم های مدار بسته پرورش آبزیان سال ها است در بسیاری از کشورهای جهان ساخته و مورد استفاده قرار گرفته است. نمونه هایی از این سیستم ها نیز با صرف هزینه زیاد به کشور وارد شده و در برخی از مناطق نصب و مورد استفاده قرار گرفته است. متاسفانه راندمان عملکرد این سیستم ها به نسبت سرمایه گذاری صورت گرفته مورد رضایت نبوده و به همین دلیل توسعه چندانی در کشور پیدا نکرده است. با این حال این سیستم ها به دلیل امکان استقرار در شرایط مختلف اقلیمی، کاهش قابل توجه مصرف آب، کنترل شرایط بهداشتی، افزایش راندمان تولید و ... از جمله سیستم های موفق در پرورش آبزیان در جهان می باشند. بنابر این تلاش در جهت بومی سازی تکنولوژی طراحی و ساخت تمامی بخش های مورد نیاز این سیستم در کشور در راستای توسعه آبزی پروری و افزایش تولید پروتئین مورد نیاز جمعیت رو به رشد کشور با حد اقل مصرف آب و جلوگیری از اثرات آبزی پروری بر اکوسیستم های طبیعی کشور ضروری می باشد. موفقیت در رسیدن به این هدف ضمن فراهم کردن زیرساخت های لازم جهت توسعه آبزی پروری منجر به ایجاد بستر فعالیت در زمینه ساخت، نصب و راه اندازی و سرویس دهی به کاربران و درنتیجه ایجاد اشتغال خواهد شد. گزارش و شرح زیرساخت‌ها، فعالیت‌ها، و دستاوردها بخش اعظم کار طراحی و تجهیز یک سیستم اولیه مدار بسته پرورش ماهی در دانشکده منابع طبیعی و تلاش در جهت تکمیل و استفاده از آن در طی سال های اخیر صورت گرفته است. تکمیل و راه اندازی این سیستم نیاز به حمایت بیشتر از سوی مدیریت محترم دانشگاه دارد. این سیستم به عنوان یک آزمایشگاه جهت آموزش و انجام پایان نامه ها و رساله های دانشجویی مورد استفاده قرار خواهد گرفت. تکمیل، ارتقاء و برطرف کردن نقاط ضعف این سیستم انگیزه ای برای پیشنهاد طراحی و بومی سازی سیستم مداربسته پرورش آبزیان گردیده است. مطالعات اولیه در خصوص ارائه این پیشنهاد صورت گرفته و اقدامات اولیه در خصوص تشکیل تیم تحقیق با همکاری برخی از اساتید محترم دانشگاه در حال انجام است. وجود تخصص های متنوع ودانشکده ها و پژوهشکده های مختلف در دانشگاه صنعتی اصفهان امکان موفقیت در این تحقیق را بیشتر از هر مجموعه دیگری در کشور می نماید. در صورت حمایت های دانشگاه و همچنین امکان جلب همکاری مالی ارگان های ذیربط، موفقیت در این امر در طی یک دوره دوساله برای ایجاد یک سیستم پایلوت در دانشگاه و ارائه تکنولوژی و فناوری آن پس از تست های مختلف و کارایی بهینه به بخش خصوصی در طی یک دوره پنج ساله دور از انتظار نخواهد بود. تصاویر و محتوای گرافیکی مرتبط: