ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته

دانشکده مهندسي مکانيک

طراحي و ساخت دستگاه ميکروکشش به منظور بررسي خواص مکانيکي مواد نرم، زيستي، پليمري و الياف
ماشین‌آلات و تجهیزات پیشرفته
مهندسی مکانیک
تجهیزات ساخت و تولید مواد و قطعات فلزی، سرامیکی، پلیمری و كامپوزیتی
طراحی و ساخت دستگاه میکروکشش به منظور بررسی خواص مکانیکی مواد نرم، زیستی، پلیمری و الیاف هدف از اجرای پژوهش، کاربردها، مزیت‌ها و ضرورت انجام پروژه: هدف از ساخت دستگاه میکروکشش اندازه گیری خواص مکانیکی و بطور مشخص خواص کششی و فشاری مواد پلیمری و یا الیاف های نرم و یا با استحکام مکانیکی کم است. کاربرد این سامانه در اندازه گیری خواص مکانیکی نمونه های نانوکامپوزیتی و یا زیستی با مقاومت کم در حوزه های پژوهشی نانوفناوری و مهندسی بافت، بایومتریال و الیاف بوده در مواقعی که دستگاه های کشش یونیورسال صنعتی قابلیت کاربرد به منظور گیره بندی نمونه های نرم و یا قدرت درجه تفکیک کافی در محدوده های پائین تنش و کرنش اعمالی بر روی نمونه را ندارند. امروزه تحقیقات وسیع دانشگاهی و صنعتی بر روی مواد نرم و پلیمرها با خواص مکانیکی پائین صورت گرفته ولیکن تجهیزات مورد نیاز در خصوص مشخصه یابی خواص مکانیکی این مواد نرم و یا کم استحکام بسادگی در دسترس نمی باشد. از سوی دیگر دستگاه کشش معمولی دارای دقت کافی و یا درجه تفکیک مناسب در محدوده های نیروهای اعمالی پائین را نداشته و در عمل فاقد کاربرد در خصوص نمونه های ساخته شده با خواص مکانیکی پائین هستند. بنابراین علیرغم توسعه حوزه های بین رشته از قبیل مهندسی بافت و علوم زیستی و ضرورت دستیابی به خواص مکانیکی مواد، هنوز بررسی خواص کششی و فشاری مواد زیستی و یا پلیمرها استحکام تسلیم و یا مقدار کرنش بالا در بسیاری از مراکز تحقیقی و یا دانشگاهی مقدور نمی باشد. گزارش و شرح زیرساخت‌ها، فعالیت‌ها، و دستاوردها تا کنون دستگاه کشش میکرو طراحی شده است و قطعات مکانیکی و الکترونیکی مورد نیاز ساخته و یا خریداری شده است. در این مرحله فاز مونتاژ و برنامه نویسی دستگاه شروع شده است. از جمله زیر ساخت های مورد نیاز و در دسترس به منظور انجام این طرح تجهیزات نمونه سازی و تستینگ نانوکامپوزیت های پلیمری و زیستی نرم بوده که در دسترس می باشد. همچنین وجود دستگاه های تست کشش با محدوده ظرفیت نیرویی کم که در دانشگاه موجود بوده و به منظور کالیبراسیون و یا صحت سنجی خروجی این سامانه مورد استفاده قرار خواهد گرفت. هدف طرح بومی سازی نمونه های موجود خارجی با هدف صرفه جویی ارزی و توسعه تحقیقات در زمینه مهندسی بافت و پزشکی با محوریت مواد نرم و با استحکام کم است.