ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته

ماشین‌آلات و تجهیزات پیشرفته
مندسی مکانیک
تجهیزات ساخت و تولید مواد و قطعات فلزی، سرامیکی، پلیمری و كامپوزیتی
طراحی و ساخت دستگاه حکاکی حرارتی کانال های میکروفلوئیدیک از پلیمر ترموپلاستیک هدف از اجرای پژوهش، کاربردها، مزیت‌ها و ضرورت انجام پروژه: هدف از این طرح طراحی و ساخت سامانه CNC حکاکی بر روی مواد پلیمری به منظور ساخت کانال های میکروفلوئیدیک به منظور کاربرد در کیت های پزشکی تشخیصی و یا درمانی است. روش های ایجاد کانال های میکروفلوئیدیک عموما از روش های لیتوگرافی و یا میکروماشینینگ استفاده کرده که بسیار هزینه بر و زمان بر بوده و در گاهاً در مقیاس صنعتی دارای توجیح نمی باشند. همچنین ایجاد این کانال ها تنها بر روی پلیمرها با مشخصات ویژه ای نظیر PDMS بوده و کاربرد کلی بر روی دامنه ی وسیعی از پلیمرها ندارد. در این طرح با حذف نیاز به مراحل متعدد لیتوگرافی و استفاده از مشخصات هندسی کانال و برنامه سی ان سی، هندسه کانال بر روی زیرسطح پلیمری حک شده بطوریکه نسبت به روش های فعلی می توان سرعت تولید بالاتر و درجه تفکیک قابل قبولی را ارائه داد. از دیگر نکات منفی در استفاده از روش های لیتوگرافی رایج نیاز به استفاده از مواد گرانقیمت و همچنین تجهیزات پرینت با درجه رزولوشن بالا بوده که در این روش این مراحل مورد نیاز نمی باشد. امروزه استفاده از کانال های میکروفلوئیدیک در طراحی سامانه های کیت تشخیص سرطان و یا کیت های نشخیصی دیگر بیماری ها نظیر کوئید 19 بسیار مورد توجه قرار گرفته است که توسعه و طراحی سامانه مورد طراحی و ساخت در این طرح می تواند زمینه های جدید و کاربردی بیشماری را به منظور حل چالش های فعلی ارائه دهد. گزارش و شرح زیرساخت‌ها، فعالیت‌ها، و دستاوردها سامانه CNC پیشنهاد شده در این طرح، طراحی و ساخته شده است و در حال حاضر آزمایشات عملکردی و صحت سنجی سامانه ساخته شده در حال انجام است.