ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته

دانشکده مهندسی مواد

شناسايي مكانيزم هاي تخريب عايق هاي حرارتي چند لايه در محيط فضا و محاسبه طول عمر و قابليت اطمينان آن
شناسایی مكانیزم های تخریب عایق های حرارتی چند لایه در محیط فضا و محاسبه طول عمر و قابلیت اطمینان آن
ماشین‌آلات و تجهیزات پیشرفته
مهندسی مواد
هواگردها، تجهیزات و سازه‌های هوافضا
: امروزه یکی از چالش‌های طراحان حرارتی فضاپیماها، نگهداری قطعات در بازه‌ی دمای عملکردی تعیین شده در محیط فضاست. عایق‌های حرارتی چندلایه یکی از تجهیزاتی هستند که برای کنترل حرارت سیستم‌ها به صورت غیرفعال، نقش پررنگی در حفاظت از ماهواره‌های فضایی دارند. این عایق‌ها باید به گونه‌ای باشند که ماهواره‌ها را در مواجهه با عوامل مخرب در محیط فضا، از هرگونه بروز مشکل یا افت عملکرد مصون نگه دارد. واضح است که هرچه طول عمر این پتوهای حرارتی بالاتر باشد، مأموریت‌های فضایی در مدت زمانی بیشتر و با کیفیتی مطلوب‌تر انجام می‌پذیرند. لذا بررسی عوامل مخرب و اثرات آن‌ها بر خواص مکانیکی و ترمواپتیکی عایق‌های حرارتی چندلایه و سپس برآورد طول عمر تقریبی آن‌ها، سبب می‌شود که بتوان شرایط موجود برای ماهواره‌ها را بهتر ارزیابی کرده و راهکارهایی اساسی برای افزایش طول عمر و قابلیت اطمینان عایق حرارتی ارائه نمود.هدف از انجام این پژوهش، شناسایی مکانیزم‌های تخریب عایق‌های حرارتی چندلایه در محیط فضا جهت محاسبه‌ی طول عمر و قابلیت اطمینان آن برای بکارگیری در عایق‌کاری مخازن سوخت ماهواره، عایق‌کاری سازه‌ی اصلی ماهواره شامل پنل‌های ساندویچی و سازه‌ای، عایق‌کاری اجزاء و قطعات الکتریکی، عایق‌کاری سطح پشتی پنل‌های خورشیدی و نیز عایق‌کاری سطح پشتی آنتن‌ها و رادارها است. گزارش و شرح زیرساخت‌ها، فعالیت‌ها، و دستاوردها: در پژوهش حاضر، شناسایی مکانیزم‌های تخریب خواص عایق‌های حرارتی چندلایه که در دسته‌ی تجهیزات کنترل حرارت غیرفعال قرار دارند، مورد بررسی قرار گرفته و در ادامه زمان منتهی به تخریب (طول عمر) این محصول برای کاربرد فضایی تعیین می‌گردد.