ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته
تجهیزات و ملزومات پزشکی

دانشکده فیزیک

شبيه سازي و طراحي كاواك سيكلوترون 11 مگا الكترون ولت
همکاران طرح: حسین رفیعی و شرکت بهیار صنعت سپاهان اهداف طرح: با توجه به اهمیت و کاربرد سیکلوترون‌ها در صنعت پزشکی، طراحی و ساخت کاواک یک سیکلوترون کوچک 11 مگاالکترون‌ولت در دستور کار قرار گرفت. این سیکلوترون دارای میدان مغناطیسی 1/2 تسلا، ولتاژ گاف شتابدهی 30 کیلوولت، توان ورودی 10 کیلووات و فرکانس شتابدهی 72/3 مگاهرتز است. دستاوردهای طرح: با انجام شبیه سازی های متعدد، نشان داده شد که کاواک در فرکانسی در محدوده‌ی 72/3 مگاهرتز تشدید می شود و ولتاژ گاف شتابدهی30 کیلوولت مورد نظر را تامین می‌کند. در مرحله‌ی شبیه‌سازی، پارامتر پراکندگی کمینه با مقدار 33/343- دسی‌بل حاصل شد. همچنین فرکانس تشدید، فاکتور کیفیت و فاز امپدانس هم تنظیم شدند. سپس، اجزای مختلف کاواک نظیر صفحات دی ، میله‌ی استم ، لاینر ، تیونر و کوپلر ساخته شدند. پس از سرهم‌بندی نمودن تمام بخش‌های کاواک، کمیت های مختلف آن به صورت تجربی اندازه گیری و برای ارتقای سامانه، تغییراتی در ساختار کاواک اعمال شدند.

ارتقاء امنیت وب با وف ایرانی