ارزیابی مواد خوراکی مورد استفاده در تغذیه نشخوار کنندگان و تاثیر آن بر فلور میکروبی شکمبه یکی از موضوعات اصلی پژوهشهای نوین علوم دامی دنیا محسوب میشود. استفاده از سیستم کشت پیوسته دوسویه روشی است که به خوبی شرایط شکمبه ای دام ها را شبیه سازی میکند. گزارش شده است برآورد فراسنجه های تخمیری در این سیستم، همبستگی مثبت و زیاد با روشهای in vivo داراست. کاربردهای این سیستم که برای اولین بار در ایران ساخته شده است عبارتند از:
1- مطالعهي شرایط تخمیر میکروبی مواد خوراکی در شکمبه
2- ارزشیابی مواد خوراکی مورد استفاده در تغذیه دام
3- بررسی تولید اسیدهای چرب فرار، تولید پروتئین میکروبی، تغییرات pH، چگونگی تجزیهي پروتئین و دیگر مواد مغذی در شکمبه
4- انجام مطالعات جذبی با استفاده از ایزوتوپ های رادیواکتیو
پروژه طراحی، ساخت و بهره برداری از سیستم هوشمند کشت پیوسته دو سویه در فروردین 1389 پس از تکمیل اطلاعات اولیه و تشکیل کار گروه های لازم به سرپرستی جناب آقای دکتر احمد ریاسی عضو هیئت علمی گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان و اجرای جناب آقای مهندس سید محمد هادی راهوی فارغ التحصیل رشته مهندسی مکانیک، در دانشگاه صنعتی اصفهان شروع شد. پس از انجام طراحی های اولیه و ساخت آنها، سیستم به دفعات مورد بهینه سازی قرار گرفت و در آبان ماه 1390 این طرح که شامل بهره برداری از 4 واحد سیستم کشت پیوسته دو سویه بود، به پایان رسید.