محیط زیست

دانشکده شیمی

سولفورزدايي اكسايشي از سوخت با كمك كاتاليزورهاي هتروژن بر پايه واناديم و موليبدن
سولفورزدایی اكسایشی از سوخت با كمك كاتالیزورهای هتروژن بر پایه وانادیم و مولیبدن
محیط زیست
شیمی
سولفورزدایی
: بررسی و ارایه راهکار برای مشکلات محیط زیستی ناشی از مصرف سوختهای شیمیایی گزارش و شرح زیرساخت‌ها، فعالیت‌ها، و دستاوردها یک سیستم کاتالیزوری استخراج- اکسایش همزمان برای گوگرد زدایی یک سوخت مدل مورد بررسی قرار گرفته است. برای این کار پلی اکسومتالات PMo11 سنتز و سپس روی بستر سیلیکاتی KIT-6 قرار داده شد و درصدهای وزنی متفاوتی از پلی اکسومتالات بر روی بستر KIT-6 تثبیت شد. برای شناسایی کاتالیست از روش هایی مانند SEM، TEM، FT-IR ، FT-Raman ، ICP ، BET و XRD استفاده شد نتایج آنالیز XRD وSEM نشان دادکه ترکیب PMo11 سنتز شده دارای ساختار شبه کریستالی است. همچنین نتایج BET نشان داد که با افزایش بارگذاری ترکیب PMo11 بر روی بستر KIT-6 سطح ویژه کاتالیست کاهش می یابد. بر اساس نتایج بدست آمده مشاهده شد که کاتالیست 30%PMo11/KIT-6 ، بیشترین فعالیت کاتالیستی را برای حذف دی بنزوتیوفن در فرآیند گوگرد زدایی اکسایشی دارد. در این سیستم کاتالیستی، واکنش تحت شرایط مختلفی مانند دما، مقدار اکسنده، مقدارکاتالیست و نوع حلال استخراج کننده مورد بررسی قرار گرفت. تحت شرایط بهینه حذف دی بنزوتیوفن به بالای 92% رسید. کاتالیست را می توان تا 4 بار بدون کاهش قابل توجه در فعالیت کاتالیزوری، بازیابی کرد.