دارو و فرآورده‌هاي پیشرفته حوزه تشخیص و درمان

مهندسی نساجی
پانسمان
ساخت پانسمان ضد آكنه با استفاده از پوشش میكرو/ نانو ذرات حاوی كلیندامایسین
: با توجه به اینکه امروزه یکی از شایع ترین بیماری های پوستی، زخم های آکنه یا جوش های جوانی می باشند که داروهای مختلفی برای درمان آن توسط پزشکان تجویز می شود. به دلیل عوارض جانبی شدید این داروها از قبیل تحریکات پوستی، احساس خارش و سوزش، خشک شدن و لایه لایه شدن پوست، راندمان اثر دارو و رضایت بیماران کاهش یافته است. به منظور کاهش عوارض جانبی این دارو، استفاده از غلظت های کمتر مواد ضد آکنه و همچنین سیستم های نوین دارورسانی مورد توجه قرار گرفته است. لذا در این طرح با تولید میکرو/نانو ذرات پلی وینیل الکل حاوی داروی کلیندامایسین و تولید پانسمان های ضد آکنه، به منظور توزیع تدریجی دارو به پوست و در نتیجه کاهش عوارض جانبی و در عین حال حفظ اثر بخشی دارو در مقایسه با سیستم های سنتی از قبیل کرم، ژل و محلول کلیندامایسین، بتوان راهکار موثر و مقرون به صرفه ای را جهت درمان زخم های آکنه ارائه داد. از طرفی چون جنس نانوذرات پلیمری از پلیمری تجاری، در دسترس و ارزان قیمت می باشد، هزینه های تولید و راه اندازی خط تولید کاهش می یابد و سرمایه گذران را برای سرمایه گذاری تشویق می کند. هدف از این اختراع، استفاده از سیستم دارورسانی نوین و ساخت پانسمان حاوی میکرو/نانو ذرات پلی وینیل الکل لود شده با دارو، امکان آزاد سازی کنترل شده داروی کلیندامایسین را فراهم کرد. پانسمان تولید شده قادر است با قرارگیری بر روی پوست، چسبندگی یکنواخت بر روی مکان های آکنه و برداشتن آسان بدون تخریب بافت احیا شده، آزاد سازی کنترل شده داروی کلیندامایسین را انجام دهد. تصویری از سامانه طراحی و ساخته شده: