ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته

شیمی
شیمی، آنالیز دستگاهی
ساخت دستگاه طیف سنج تحرک یونی جفت شده با کروماتوگرافی گازی
: در این طرح، از دستگاه اسپکترومتر تحرک یونی (Ion Mobility Spectrometry, IMS) با منبع یونیزاسیون تخلیه کرونا به‌عنوان آشکارساز دستگاه کروماتوگرافی گازی (Gas Chromatography, GC) استفاده شده است. گزارش و شرح زیرساخت‌ها، فعالیت‌ها، و دستاوردها در این طرح کوپل دو تکنیک مهم در آنالیز مواد شیمیایی انجام شده است. این دو تکنیک عبارتند از: 1- تکنیک کروماتوگرافی گازی (Gas Chromatography, GC) که یکی از تکنیک‌های قوی جداسازی ترکیبات شیمیایی می‌باشد و2- تکنیک اسپکترومتر تحرک یونی (Ion Mobility Spectrometry, IMS) که بر پایه سرعت حرکت یون‌های فازگازی در یک میدان الکتریکی استوار می‌باشد و به‌عنوان آشکارساز بسیار حساس و سریع جهت شناسایی و اندازه‌گیری ترکیبات مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این طرح، دستگاه GC-IMS به گونه‌ای طراحی و ساخته شده است که نمونه در زمان بسیار کوتاهی پس از آشکارسازی از دستگاه خارج ‌شود. به عبارت دیگر "اثر حافظه" برای دستگاه بسیار کم می‌باشد به گونه‌ای که آنالیز نمونه‌های خارج شده از دستگاه GC یکی پس از دیگری قابل انجام می‌باشد و هر ترکیب در آنالیز گونه‌های دیگر مزاحمتی ندارد و یا کمترین مزاحمت را داراست.