ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته

شیمی
شیمی، آنالیز دستگاهی
ساخت دستگاه طیف سنج تحرک یونی با منبع الکترو اسپری
: ساخت دستگاه طیف سنج تحرک یونی (IMS)جهت انالیز مستقیم محلولهای حاوی ترکیبات شیمیاییفیرفرار گزارش و شرح زیرساخت‌ها، فعالیت‌ها، و دستاوردها در این طرح، الکترواسپری به عنوان منبع یونیزاسیون در دستگاه اسپکترومتر تحرک یونی (Electrospray ionization-ion mobility spectrometry) معرفی می‌گردد. از جمله امتیازات این دستگاه اینکه سوزن الکترواسپری بیرون از گرمکن سل IMS قرار گرفته که این عمل باعث جلوگیری از تبخیر حلال در داخل سوزن و رسوب کردن نمونة مورد آنالیز در داخل سوزن می‌شود. همچنین در دستگاه ESI-IMS ساخته شده جهت افزایش سرعت تبخیر حلال از خوشه‌های یونی تولید شده توسط منبع الکترواسپری ، علاوه بر کاهش حجم فضای حلالزدایی، از گاز حلال‌زدایی گرم نیز علاوه بر گاز رانش، استفاده شده است. این عمل باعث می‌شود تا قدرت تفکیک و شدت سیگنال ناشی از دستگاه افزایش یابد.