ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته

دانشکده شیمی

ساخت دستگاههای آنالیز مواد با استفاده از فناوری طیف سنجی تحرک یونی IMS و طیف سنجی جرمی زمان پرواز TOF
ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته
شیمی
شیمی، آنالیز دستگاهی
: هدف از این طرح ها ساخت دستگاهای پیشرفته ای است که بر مبنای یونیزاسیون و شتابدهی یونها با سرعت و حساسیت بالا، ترکیبات شیمیایی را در هوا، آب و نمونه های جامد تشخیص دهد. گزارش و شرح زیرساخت‌ها، فعالیت‌ها، و دستاوردها با مجموعه ای از اجرای این طرح ها چندین نوع دستگاه ساخته شده است که عمدتا برای آنالیز مواد شیمیایی و یا تحقیقات علمی استفاده می شود. این دستگاه ها عبارتند از، دستگاه مخدر یاب، مخصوص کشف مواد مخدر، انواع مدل های طیف سنج تحرک یونی با منابع یونش مختلف و کاربردهای متنوع و انجام امور تحقیقاتی. اصولا این دستگاه ها بر مبنای یونیزاسیون ماده در فاز گازی کار می کنند. سپس یونها در یک میدان الکتریکی شتاب داده شده و با طی کردن مسافت معینی به آشکار ساز یونی می رسند. سرعت یونها با استفاده از طول پیموده شده و زمان طی شده بدست می آید. این سرعت حاوی اطلاعاتی در خصوص جرم و شکل مولکول است. دستگاه طیف سنج جرمی در خلا بالا کار می کند و لذا تنها جرم مولکولی گونه را مشخص می کند. اما دستگاه طیف سنج تحرک یونی در فشار هوا کار می کند و لذا اندازه گونه هم در سرعت آن نقش دارد. این دستگاه ها از پایه طراحی و ساخته شده و کاملا تجاری سازی شده است و هم اکنون در بسیاری از دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی و همچنین نیروی انتظامی در حال کار است.