تولید ماهیان قزل آلای رنگین کمان تمام ماده و تریپلویید عقیم
محور پژوهش
کشاورزی، فناوری زیستی و صنایع غذایی
پژوهشکده/دانشکده
منابع طبیعی
حوزه پژوهش
حوزه تولیدات دام، طیور، آبزیان، زنبور عسل و گردهافشان
عنوان
تولید ماهیان قزل آلای رنگین کمان تمام ماده و تریپلویید عقیم
هدف از اجرای پژوهش، کاربردها، مزیتها و ضرورت انجام پروژه
: تولید ماهی در ایران به عنوان یکی از فعالیتهای اشتغال آفرین و در راستای امنیت غذایی کشور مطرح است. در این بین قزل آلای رنگین کمان گونه اصلی پرورشی در بسیاری از مناطق کشور محسوب میشود که از دو پدیده بلوغ زودهنگام (برای جنس نر) و تولید تخم و کاهش کیفیت لاشه، برای ماهیان ماده که در سنین بالاتر بالغ میشوند، رنج میبرد. در این تحقیق تولید تخم تمام ماده و تمام ماده عقیم با استفاده از روشهای مبتنی بر فناوری زیستی، به صورت تجاری در دستور کار قرار گرفته است. تخم تمام ماده در برخی از مراکز با محوریت دانشگاه صنعتی در حال اجرا است و دانشگاه صنعتی اصفهان، از طرف معاونت آبزی پروری سازمان شیلات ایران به عنوان، واحد فناور دارای این فناوری به مراکز تکثیر معرفی شده است. در همین راستا، با هدایت سازمان در حال توسعه فعالیت در برخی دیگر از استانها هستیم. گزارش و شرح زیرساختها، فعالیتها، و دستاوردها تولید گله نر xx، تولید محلولهای بالغ کننده و فعالکننده اسپرم، توسعه فناوری و بهبود روند تکثیر مصنوعی و دستورالعمل مرتبط با آن، توسعه و ابداع مارکر مولکولی برای تشخیص ماهیان نرxx از ماهیان نر معمولی بر پایه مارکرSSR برای گلههای بومی قزل آلا در ایران، تو.لید گله تتراپلویید تغییر جنسیت یافته برای تولید ماهیان تریپلویید عقیم به روش غیرالقایی، توسعه روشهای نگهداری کوتاه مدت اسپرم تحت اکسیژن. تصاویر و محتوای گرافیکی مرتبط: