محیط زیست

منابع طبیعی
منابع آب و تغییر اقلیم
تغییر اقلیم و سلامت عمومی جامعه
: هدف از پژوهش انجام شده بررسی اثر تغییر اقلیم بر شاخص گرمایی در سطح ایران بود که مستقیما با سلامت عمومی جامعه در ارتباط است. بیماری‌های مرتبط با آب و هوا کمتر در کشور ما مورد توجه قرار گرفته است. از آنجا که کشور ما تحت تاثیر تغییرات اقلیمی در گذشته و آینده قرار دارد، پرداختن به اثر آن بر بیماری‌هایی مانند بیماری‌های تنفسی، قلبی و عروقی، فیزیکی و روانی و نهایتا مرگ و میر از اهمیت زیادی در برنامه‌ریزی‌های کلان جامعه در حوضه پزشکی و بهداشت عمومی برخوردار است. برنامه‌ریزی‌هایی نظیر توسعه زیرساخت‌های اورژانسی، دور نگه داشتن گروه‌های حساس مانند سالمندان و کودکان و .... ازجمله این برنامه‌ریزی‌ها است. گزارش و شرح زیرساخت‌ها، فعالیت‌ها، و دستاوردها اولین مطالعه در زمینه اثر تغییر اقلیم بر شاخص Heat Index به عنوان شاخصی از پدیده موج گرمایی Heat Wave)) نشان داد تغییر اقیم اثر بسیار شدیدی بر افزایش شاخص از حدود پایین و کم خطر به محدوده خطرناک و بسیار خطرناک دارد. در آینده اقلیمی ایران در بسیاری از مناطق در تابستان شاخص فوق از آستانه تحمل انسان فراتر خواهد رفت و احتمال افزایش بیماران و میزان مرگ و میر را افزایش خواهد داد و هزینه‌های بخش درمان را افزایش می‌دهد. آینده پژوهی و افق‌های پیش رو در دهه‌های اخیر نقش اقلیم در زندگی روزمره مردم رو به افزایش بوده است. مطالعات زیادی در خصوص اثر اقلیم بر سلامت عمومی جامعه و برخی بیماری‌های مرتبط با آن انجام شده است. با این وجود در کشور ما این موضوع بسیار کم مورد توجه قرار گرفته است. لذا به منظور مدیریت و برنامه‌ریزی به منظور کاهش تاثیر تغییر اقلیم بر بیماری‌هایی نظیر بیماری‌های تنفسی، قلبی و ....در نظر است مطالعات جامعی در خصوص اپیدمیولوژی تغییر اقلیم در کشور و با همکاری وزارت بهداشت و درمان صورت گیرد. تصاویر و محتوای گرافیکی مرتبط:

Modarres, R., Ghadami, M., Naderi, S., Naderi, M., 2018. Future heat stress arising from climate change on Iran’s population health. International Journal of Biometeorology, DOI:10.1007/s00484-018-1532-4