محیط زیست

دانشکده منابع طبیعی

تغییر اقلیم (آشکارسازی، پیش‌بینی، مدل‌سازی و سازگاری)
محیط زیست
منابع طبیعی
منابع آب و تغییر اقلیم
تغییر اقلیم (آشکارسازی، پیش‌بینی، مدل‌سازی و سازگاری)
: بارندگی های شدید یکی از عوامل موثر بر رخداد سیل است. با توجه به مطالعات قبلی و سیل خیز بودن نوار شمالی کشور، تاثیر تغییر اقلیم بر بارندگی حداکثر روزانه در سناریوهای تغییر اقلیم در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفت. اهمیت موضوع بارندگی‌های روزانه از آن جهت است که شدت بارندگی می‌تواند نقش مهمی در افزایش سریع زمان رسیدن به دبی اوج داشته باشد. لذا افزایش حداکثر بارش روزانه ریسک سیل را افزایش می‌دهد. گزارش و شرح زیرساخت‌ها، فعالیت‌ها، و دستاوردها نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد بارش حدکثر روزانه بین 0.2 تا 3.0 درصد در دوره‌های آینده بین سال‌های 2020 تا 2049 بر اساس سناریوهای تغییر اقلیم کاهش خواهد یافت. با این حال توزیع فراوانی GEV برازش داده شده به سری‌های حداکثر روزانه تغییری در شکل پیدا خواهند کرد ولی در پارامتر موقعیت که بیانگر میانگین داده‌های بارش حداکثر است تغییر محسوسی ایجاد نمی‌شود. با توجه به این نتایج می‌شود گفت افزایش ریسک وقوع سیل بیشتر از تغییرات کاربری و تاثیر انسان ناشی می‌شود تا تغییر اقلیم. تصاویر و محتوای گرافیکی مرتبط:

Modarres, R., Ghadami, M., Naderi, S, and Naderi, M. 2018. Future extreme rainfall change projections in north of Iran. Meteorological Applications, 25: 40–48