محیط زیست

محیط زیست
پژوهشکده آب و فاضلاب
برنامه‌های سازگاری با کم آبی استان اصفهان
: هیأت وزیران در جلسه ششم اسفندماه سال ۹۶ و به ریاست حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهور با تشکیل کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی موافقت کرد و این کارگروه با هدف فراهم آوردن شرایط لازم برای سازگاری با کم‌آبی در مناطق مختلف کشور و اتخاذ تصمیمات مناسب تشکیل و مورد موافقت هیأت وزیران و شخص رییس جمهور قرار گرفت. تدوین اصول و مبانی توزیع کمبود آب بین مصارف مختلف، برنامه‌ریزی و انجام هماهنگی‌های لازم برای انطباق الگوی کشت مناسب هر منطقه متناسب با شرایط کم آبی، پشتیبانی از تدابیر استان‌ها درخصوص جلوگیری از بروز مشکلات و تعارضات اجتماعی ناشی از کاهش منابع آب و گزارش‌گیری و نظارت بر عملکرد و پیشرفت برنامه‌ ها در کارگروه‌ های استانی با مسوولیت استانداران، از جمله اهداف تشکیل کارگروه یاد شده است. برنامه سازگاری با کم آبی استان اصفهان با همکاری پژوهشکده آب و فاضلاب دانشگاه صنعتی اصفهان در تیرماه 99 تصویب شد. برنامه سازگاری با کم آبی استان اصفهان به عنوان نخستین سند بالادستی در این زمینه در استان است، که توسط هفت دستگاه اجرایی استانی تا پایان برنامه هفتم توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور به مورد اجرا در می‌آید و کاهش مصارف آب و تلفات آن را در تمامی بخش‌های مصرف هدف قرار داده است. این برنامه توسط کارگروه استانی به ریاست استاندار محترم آقای دکتر رضایی، شرکت آب منطقه‌ای به‌عنوان دبیرخانه کارگروه استانی و پژوهشکده آب و فاضلاب به عنوان اتاق فکر کارگروه استانی با همکاری تمامی دستگاه‌های اجرایی مرتبط در استان در دو سال اخیر تهیه شده است. گزارش و شرح زیرساخت‌ها، فعالیت‌ها، و دستاوردها برنامه سازگاری با کم آبی استان اصفهان در پانزدهمین جلسه کارگروه ملی سازگاری با کم آبی به ریاست وزیر نیرو و با حضور نمایندگان سازمان‌ها و وزارتخانه‌های عضو کارگروه ملی سازگاری با کم آبی، استاندار، مدیران شرکت‌های آب منطقه‌ای، آب و فاضلاب، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، سازمان جهاد کشاورزی و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان به تصویب رسید. پژوهشکده آب و فاضلاب برنامه‌های دستگاه‌های مختلف را از جمله شرکت آب منطقه‌ای، شرکت آب و فاضلاب، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، سازمان جهاد کشاورزی، سازمان صنعت، معدن و تجارت، اداره کل محیط زیست استان و شهرداری اصفهان به تفکیک اخذ، جمع‌بندی و همسو با برنامه‌های سازگاری ملی کرده است. گزارش این برنامه‌ها شامل 6 راهبرد اساسی در سازگاری با کم آبی در قالب ۳۶ برنامه توسط پژوهشکده آب و فاضلاب تهیه شد. این برنامه ابتدا در شورای برنامه‌ریزی استان ارائه و توسط دستگاه‌های استانی به تصویب رسید. پژوهشکده آب و فاضلاب بر اساس رسالت اجتماعی خود و با هدف تاثیرگذاری مثبت بر محیط پیرامونی خود در این طرف به عنوان اتاق فکر برنامه سازگاری با کم آبی استان فعالیت داشته است و امید اینکه در عمل این برنامه تدوین شده توسط دستگاههای استان نیز به طور کامل اجرا گردد تا بخش زیادی از مشکلات منابع آبی استان مرتفع گردد. تصاویر و محتوای گرافیکی مرتبط: