ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته

مهندسی مواد
تجهیزات ساخت و تولید مواد و قطعات فلزی، سرامیکی، پلیمری و كامپوزیتی
بررسی علت تخریب ورق فولادی API 5L X52 تولیدی شركت فولاد مباركه در آزمون HIC
: در فرایند تولید آزمایشی تختال و ورق های مورد استفاده در انتقال نفت و گاز ترش از نوع API 5L که حاصل قرارداد مشترک شرکت فولاد مبارکه اصفهان و وزارت نفت و با دو هدف امکان استفاده از فولاد داخلی برای پروژه انتقال نفت از منطقه گوره در بندر گناوه به بند جاسک و همچنین ارتقای صنعت فولاد کشور به یکی از تولیدکنندگان این نوع فولاد بود، آزمون خوردگی HIC‌ بر روی نمونه های تولیدی انجام گرفت. نتایج آزمون حاکی از عدم مقاومت کافی فولاد تولیدشده در محیط ترش بود. هدف از پروژه حاضر ، بررسی علت و یا علل خوردگی فولاد تولیدی در آزمون HIC‌و ارایه راهکارهای لازم برای بهینه سازی فولاد و دستیابی به استانداردهای قابل قبول وزارت نفت بوده است. به عبارت دیگر هدف اصلی از این پروژه، ارتقای دانش فنی تولید فولاد مزبور در چرخه تولید و ارایه راهکارهای مناسب برای رسیدن به استانداردهای لازم این نوع فولاد بوده است. گزارش و شرح زیرساخت‌ها، فعالیت‌ها، و دستاوردها: نتیجه حاصل از این پژوهش به صورت آنالیز تخریب ورق های فولادی تولیدی ، ارایه دلایل تخریب در محیط ترش ، و ارایه راهکارهای عملیاتی جهت جلوگیری از خوردگی و ارتقای کیفی فولاد های تولیدی از گرید مزبور بوده است.