نفت، گاز و پتروشيمي

دانشکده شیمی

امکان سنجی جایگزینی بودارکننده جدید غیر گوگردی (آکریلات) و به کارگیری آن در خطوط گاز  و اجرای پایلوت در دو ایستگاه
امکان سنجی جایگزینی بودارکننده جدید غیر گوگردی (آکریلات) و به کارگیری آن در خطوط گاز و اجرای پایلوت در دو ایستگاه
نفت، گاز و پتروشیمی
شیمی
افزودنیهای شیمیایی گازی
: امکان سنجی استفاده از بودارکننده های آکریلاتی به جای بودارکننده های گوگردی ، شناخت چالش ها و مزایا و دستیابی به تحلیل اقتصادی آن. حذف ورود گوگرد دی اکسید حاصل از سوخت بودارکننده های گوگردی به اتمسفر افزایش سرعت تشخیص بوی نشتی گاز به دلیل ماندگاری بیشتر بودارکننده های آکریلاتی در خطوط انتقال گاز کاهش هزینه بودارسازی گاز با تزریق بودارکننده های آکریلاتی از یک ایستگاه متمرکز به جای چندین ایستگاه پراکنده افزایش کاربرد گاز طبیعی در فرایندهای حساس به گاز نظیر پیل سوختی گزارش و شرح زیرساخت‌ها، فعالیت‌ها، و دستاوردها این پروژه شامل دو فاز مطالعاتی و عملیاتی بود. در فاز مطالعاتی اجزای تشکیل دهنده بودارکننده آکریلاتی، ترکیب درصد آنها در بودارکننده نهایی و تمام ویژگی های شیمیایی و فیزیکی آنها مورد مطالعه قرار گرفت. در فاز دوم(فاز عملیاتی) بودارکننده آکریلاتی از شرکت سیمرایز خریداری شد و در دو ایستگاه بودارکننده روستاهای بارده و تومانک در استان چهار محال و بختیاری مورد استفاده قرار گرفت تا مشخصات عملیاتی آن به صورت دقیق مورد ارزیابی قرار گیرد. از دستگاه طیف سنج تحرک یونی جهت اندازه گیری غلظت بودارکننده آکریلاتی استفاده شد.