دارو و فرآورده‌هاي پیشرفته حوزه تشخیص و درمان

دارو و فرآورده های حوزه تشخیص و درمان
مهندسی نساجی
پانسمان
الکتروریسی پلیمر حاوی دارو مورد استفاده در پانسمان زخم محور اصلی این مطالعه بر روی تولید ساختار نانولیفی بر پایه پلی استر آلیفاتیک حاوی داروی آنتی باکتریال با قابلیت کنترل رهایش دارو بر اساس میکروساختار الیاف تولیدی بود. پلی کاپرولاکتان (PCL) یک پلی استر آلیفاتیک زیست سازگار و زیست تخریب پذیر مورد تایید FDA می باشد که در سال های اخیر کاربردهای زیادی در تهیه محصولات با کاربرد پزشکی پیدا نموده است. PCL با استفاده از یک سیستم حلال مناسب می تواند به راحتی الکتروریسی شده و ساختار نانولیفی با مورفولوژی مناسب و قطر الیاف در محدوده زیر 1 میکرون را حاصل گردد. ساختار نانولیفی تهیه شده با این روش با شبیه سازی ماتریس خارج سلولی باعث افزایش سرعت بهبود زخم می گردد. علاوه بر این، نانوالیاف مواد مناسبی برای بارگذاری دارو و استفاده به عنوان سیستم های دارورسانی هستند و در این زمینه کاربردهای فراوانی دارند. با توجه به وجود مشکل عفونی شدن در اکثر زخم ها، بارگذاری یک داروی آنتی باکتریال مناسب، با مقابله با عفونی شدن بستر زخم سرعت بهبود زخم را افزایش می بخشد. بعلاوه با کنترل میزان رهایش دارو از الیاف می توان از عوارض احتمالی دوز بالاتر از مقدار مورد نیاز دارو پیشگیری نمود. در این پژوهش نانوالیاف PCL بارگذاری شده با داروی آنتی باکتریال با قابلیت کنترل میزان رهایش دارو به روش الکتروریسی تهیه گردید.