مواد پیشرفته و محصولات مبتنی بر فناوری های شیمیایی

مهندسی عمران
قیر و آسفالت
اصلاح قیر و آسفالت جهت تولید روکش روسازی آسفالتی پیش ساخته
تحقیقات گسترده بر روی راه ها به طور کلی نشان می دهد که از سال 1950 به بعد، حجم ترافیک در راه ها به سرعت افزایش یافته است. این مسأله خود منجر به افزایش نرخ ساخت و تعمیرات راه ها و همچنین بالا بردن کارایی راه های موجود شده و مسائل مرتبط با این راهکارها را در درجه ی اهمیت بالا برای تحقیقات قرار داده است. از طرفی بر اساس گزارشی که وزارت راه و شهرسازی در سال 96 ارائه کرده است، 75 درصد راه های کشور در وضعیت خرابی شدید، متوسط و ضعیف قرار دارند. از این میان 25 درصد دارای خرابی شدید و 50 درصد دارای خرابی ضعیف و متوسط هستند. بنابراین نگهداری راه ها از مسائل مهم در حمل و نقل کشور محسوب می شود. از آن جا که معمولاً عملیات تعمیر و نگه داری از جمله روکش در طول شب انجام می شود بنابراین مدت زمان تعمیر در شبانه روز تنها حدود 6 ساعت می باشد. با این وجود همچنان اثرات منفی بر سازندگان و ساکنان مجاور وجود دارد. علاوه بر این، هنگامی که عملیات اجرایی در شب انجام می شود، احتمال خطا و افت کیفیت در ساخت نیز بیشتر می شود. در این راستا، ساخت رویه آسفالتی پیش ساخته با دوام و با سرعت اجرای بالا ارائه می شود. استفاده از این تکنولوژی می تواند زمان اجرای روکش را به طور قابل ملاحظه ای کاهش داده و بنابراین ترافیک در حداقل زمان ممکن به شرایط عادی خود برگردد. لذا از اهمیت این طرح در افزایش سرعت اجرا مخصوصا در بخش تعمیرات راه، بالا بردن کیفیت در روکش آسفالتی و انجام تست های آزمایشگاهی کنترل کیفی مخلوط قبل از اجرای اسفالت در محل به دلیل استفاده از رویه آسفالتی پیش ساخته اشاره نمود. هدف از پژوهش، دسترسی به فناوری و تکنولوژی ساخت این رویه های آسفالتی پیش ساخته می باشد. گزارش و شرح زیرساخت‌ها، فعالیت‌ها، و دستاوردها طرح پژوهشی حاضر در حال حاضر موفق به عقد قرارداد با مرکز نوآوری و تجاری سازی فناوری دانشگاه صنعتی اصفهان شده است. این طرح یک طرح بسیار گسترده ملی است و می تواند تأثیر بسزایی در صنعت روسازی کشور ایفا کند. در این راستا مذاکراتی با مدیران محترم مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی نیز صورت گرفته و مورد استقبال ایشان قرار گرفته است. تا کنون بخشی از تست های آزمایشگاهی قیر انجام گرفته و طرح قیر اصلاح شده مورد نیاز حاصل شده است.