فناوري اطلاعات و ارتباطات و نرم‌افزارهاي رايانه‌اي

مهندسی برق و کامپیوتر
پردازش داده های مکانی
استفاده از قابلیت های جمع سپاری در جمع آوری و پردازش داده های مکانی
: موجودیت ها و پدید های مختلفی در بانک های اطلاعاتی سازمانها ذخیره شده است. اغلب این موجودیت ها دارای ویژگی های مکانی هستند. دانشکده های یک دانشگاه، شعبات یک فروشگاه، پست های فشار قوی، ایستگاه های کاریِ یک واحد تولیدی، مشتریان و تامین کنندگان یک کسب و کار نمونه هایی از این موجودیت ها هستند. ابعاد مکانی این موجودیت ها به خصوص در بانک های اطلاعاتی قدیمی کمتر مورد توجه قرار گرفته است در حالی که با در اختیار داشتن ویژگی های مکانی، می توان تحلیل های مکان محور و ارزشمندی روی داده ها انجام داد. به دست آوردن توزیع جغرافیایی پست های فشار قوی، تحلیل سبد خرید کالا بر اساس موقعیت مشتریان، برنامه ریزی تامین مواد بر اساس موقعیت جغرافیاییِ تامین کنندگان نمونه هایی از کاربردهای داده های مکانی هستند. ضعف اصلی بانکهای اطلاعاتی سازمان ها این است که در بعضی از آنها اصلا مکانِ این موجودیت ها ثبت نشده، در بعضی دیگر، مکان ثبت شده ولی به صورت متن و آدرس غیرساخت یافته است. در پاره ای اوقات به خصوص بانکهای اطلاعاتی که در سالیان اخیر طراحی شده، مختصات جغرافیایی هم ثبت شده است و در موارد بسیار کمی این مختصات روی نقشه هم پیاده سازی شده است. هدف از اجرای این طرح، تولید مجموعه ابزارهایی است که سطح کیفی داده های مکانی را در سازمان ها ارتقا داده و با پردازش و تحلیل این نوع داده سازمان ها را در تصمیم گیری ها یاری رساند. گزارش و شرح زیرساخت‌ها، فعالیت‌ها، و دستاوردها در طی سال‌های گذشته در آزمایشگاه داده‌ها و دانش، دانشگاه صنعتی اصفهان تحقیقاتی در خصوص داده‌های مکانی صورت پذیرفته است. بهینه سازی انواع پرس و جوهای مکان محور، پردازش داده های پیوندیِ مکانی، اجرای الگوریتم های مکانی در بسترهایِ محاسباتی توزیع شده و ترکیب داده های مکانی از جمله فعالیت های مهمِ آزمایشگاه در این حوزه می باشد. در چارچوب کاری پیشنهادی برای این طرح، از شناسایی موجودیت های مکانی (Entity Recognition)، قابلیت جمع‌سپاری (Crowd Sourcing) ، ابهام زدایی (Disambiguation) و مکان یابی جغرافیایی (Geocoding) استفاده می شود. تصاویر و محتوای گرافیکی مرتبط چارچوب کاری طرح پیشنهادی در زیر نشان داده شده است.

بانکهای اطلاعاتی

Crowd Sourcing Entity Recognition