نفت، گاز و پتروشيمي

مهندسی مواد
آنالیز تخریب و تخمین عمر مواد و سازه‌های مهندسی
آنالیز تخریب نازل ریفورمر ثانویه پتروشیمی پردیس
: پیرو ارسال درخواست جهت ارسال پیشنهادیه بررسی علت تخریب نازل R-300 پتروشیمی پردیس، نمونه تخریب شده به دانشکده مواد دانشگاه صنعتی اصفهان ارسال گردید. نمونه‌های تخریب شده مربوط به نازل R-300 در ریفرومر ثانویه می‌باشد. ریفرومر ثانویه در معرض گازهای خروجی از ریفرومر اصلی (شامل CO و H2) که دمای 820 درجه سانتی‌گراد و فشار 5/36 بار دارند قرار دارد. شکل 1 نمونه نازل از سرویس خارج شده را نشان می‌دهد. انتهای نازل به طور مشخص دچار سوختگی شدید شده به طوریکه فلز پودر شده و با کمترین تماس به حالت پودر در میاید. بدیهی است که تعویض و تعمیر این نازل مستلزم صرف هزینه و وقت بسیار زیادی است. بررسی و ریشه‌یابی دقیق این تخریب همچنین‌ می‌تواند باعث کاهش تعداد تخریب‌های مشابه در پتروشیمی پردیس گردد. گزارش و شرح زیرساخت‌ها، فعالیت‌ها، و دستاوردها این پژوهش طی قرارداد پژوهشی بین پتروشیمی پردیس و دانشگاه صنعتی اصفهان انجام شد. نتایج به دست آمده در این پژوهش در این واحد صنعتی مورد استفاده قرار گرفت. تصاویری از نازل ریفورمر تخریب شده در شکل زیر نشان داده شده است.