نفت، گاز و پتروشيمي

مهندسی مواد
آنالیز تخریب و تخمین عمر مواد و سازه‌های مهندسی
آنالیز تخریب لوله‌های کندانسور نیروگاه اسلام‌‌آباد اصفهان
: امروزه تولید انرژی به ویژه برق در نیروگاه ها با سوخت های مختلف صورت می‌گیرد. تجهیزات نیروگاهی با توجه به شرایط کاری که دارند در معرض تخریب‌ها و شرایط کاری مختلف قرار می گیرند. کندانسور‌ها از اجزای بسیار مهم نیروگاه‌ها می باشند که نقش مهمی در عملکرد و بازدهی نیروگاه‌ها دارند. خوردگی، تخریب و از کارافتادگی کندانسور‌ها صدمات زیادی به تولید پایدار انرژی در یک نیروگاه وارد می‌کند. شناخت و کنترل عوامل تخریب در کندانسور‌ها نقش بسیار مهمی در بهبود بازدهی و عملکرد نیروگاه‌ها دارد. در ایران نیرگاه‌های حرارتی نقش مهمی در تولید انرژی الکتریکی دارند. در این پژوهش ابتدا مروری بر اصول کاری و مکانیزم‌های عملکرد کندانسور‌ها ارایه گردید. در ادامه مروری کلی از کندانسور‌های نیروگاهی در ایران انجام شده و مشکلات موجود مشاهده شده بر اساس آنچه در منابع آزاد وجود دارد بیان شد. عوامل تاثیرگذار بر روی سازوکارها و عوامل تخریب بررسی شده و در نهایت به تفصیل به هر ِیک پرداخته شد. این پروژه تلاش مشترکی بود بین پژوهشگاه نیرو، نیروگاه اسلام‌آباد اصفهان و دانشگاه صنعتی اصفهان. گزارش و شرح زیرساخت‌ها، فعالیت‌ها، و دستاوردها: این پژوهش طی قرارداد پژوهشی بین نیروگاه اسلام‌آباد و دانشگاه صنعتی اصفهان انجام شد. نتایج به دست آمده در این پژوهش در نیروگاه اسلام‌آباد مورد استفاده قرار گرفت. تصاویر و محتوای گرافیکی مرتبط تصاویری از کندانسور نیروگاه و نمونه مورد بررسی در شکل زیر نشان داده شده است.