نفت، گاز و پتروشيمي

مهندسی مواد
آنالیز تخریب و تخمین عمر مواد و سازه‌های مهندسی
آنالیز تخریب لوله‌های لوله‌های HTS پتروشیمی پردیس
: پیرو ارسال تقاضای پتروشیمی پردیس پیرامون پیشنهادیه بررسی علت تخریب لوله با مشخصات A335 P11، نمونه تخریب شده به دانشکده مواد دانشگاه صنعتی اصفهان ارسال گردید. نمونه تخریب شده مربوط به یک لوله A335 P11 مورد استفاده در پتروشیمی پردیس می باشد. این لوله حاوی بخار با دمای تقریبی 377 درجه سانتی گراد و فشار داخلی 47 بار می باشد. ترک مشاهده شده بر روی جداره خارجی لوله ایجاد شده است. از جمله نکات مطرح شده در مذاکرات اولیه بحث پاشش feed water به نواحی نزدیک این ترک (حدود 40 سانتی متر فاصله از ترک) جهت پایین نگه داشتن و کنترل دمای لوله می باشد. در این پژوهش علت اصلی تشکیل ترک و راهکارهای جلوگیری از آن مورد بحث قرار گرفت. گزارش و شرح زیرساخت‌ها، فعالیت‌ها، و دستاوردها: این پژوهش طی قرارداد پژوهشی بین پتروشیمی پردیس و دانشگاه صنعتی اصفهان انجام شد. نتایج به دست آمده در این پژوهش در این واحد صنعتی مورد استفاده قرار گرفت. تصاویری از نمونه مورد بررسی در شکل زیر نشان داده شده است.