رادار، مراقبت پرواز، صنایع دفاعی و صنایع هوائی

مهندسی برق و کامپیوتر
تشخیص و جهت یابی اهداف زیر آب
پیاده سازی سامانه جهت یاب سونار
: یکی از مهمترین بحث های مرتبط با صنایع دفاعی امکان رصد شناورها و منابع صوتی زیر آب از جمله زیردریایی ها می باشد. دستیابی به دانش فنی طراحی و پیاده سازی الگوریتم های تشخیص و جهت یابی اهداف زیر آب در شرایط تحریم کشورمان و عدم امکان خرید سامانه های سونار تجاری اهمیت بسیار زیادی دارد. هدف این پژوهش بررسی و پیاده سازی الگوریتم های جهت یابی منابع صوتی زیر آب با در نظر گرفتن شرایط واقعی ثبت داده می باشد. گزارش و شرح زیرساخت‌ها، فعالیت‌ها، و دستاوردها این پژوهش در سه فاز مطالعاتی، شبیه سازی و پیاده سازی اجرا شده است. در فاز اول رویکردهای موجود و روش های مختلف جهت یابی منابع صوت زیر آب بررسی گردید. فاز دوم به انتخاب بهترین روش های موجود با در نظر گرفتن شرایط واقعی ثبت داده و شبیه سازی رایانه ای آنها می پردازد و در نهایت در فاز سوم مقاوم ترین روش جهت یابی و تشخیص منابع صوتی زیر آب بر روی سخت افزار های موجود پیاده سازی گردید. در ادامه دو نمونه از نتایج الگوریتم جهت یابی پیاده سازی شده برای شناسایی منابع صوتی زیر آب نمایش داده شده است. مسیر حرکت شناورها به خوبی در خروجی الگوریتم قابل مشاهده می باشد. تصاویر و محتوای گرافیکی مرتبط یک نمونه از نتایج جهت یابی داده های ثبت شده در این پژوهش در زیر نشان داده شده است.