فناوري اطلاعات و ارتباطات و نرم‌افزارهاي رايانه‌اي

دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر

پيش‌بينی تعداد مبتلايان و فوتيهاي كووید-۱۹ در یک ماه آینده با توجه به سیاست‌های موجود
فناوری اطلاعات و ارتباطات و نرم‌افزارهای رایانه‌ای
مهندسی برق و کامپیوتر
تحلیل داده، یادگیری ماشین
پیش‌بینی تعداد مبتلایان و فوتیهای كووید-۱۹ در یک ماه آینده با توجه به سیاست‌های موجود در کشور آمریکا
: پس از اعلام پاندمی جهانی ویروس كوید-١٩، اقتصاد جهانی، كسب و كارها، فعالیت دانشگاه‌ها و مدارس دچار چالش اساسی برای تعیین سیاست خود در شرایط بحران شده و مجبور به اتخاذ تصمیم‌هایی بر مبنای حدس و گمان شدند. علاوه بر این، مجریان حوزه سلامت و دولتمردان، جهت كنترل شیوع بیماری به اجبار بر مبنای سعی و خطا تصمیماتی گرفتند. اكنون حتی با گذشت بیش از شش ماه از شیوع این بیماری در ایران، به طور مشخص نمی‌توان گفت چه زمانی كسب و كارها، دانشگاه‌ها و مدارس می‌توانند به كار طبیعی خود بازگردند. این موضوع برای دولت و مردم هزینه فراوانی دارد. لذا ارائه‌ی مدلی  برای مشخص شدن میزان شیوع بیماری در آینده می تواند دید روشن‌تری برای اتخاذ تصمیمات در دوران اپیدمی فراهم کند. مدل‌های موجود در دنیا را نمی توان به راحتی در ایران پیاده کرد چرا که آنها براساس داده‌های خاص کشور خود طراحی شده‌اند. همچنین بسیاری از این مدل‌ها با خطای بسیار بالایی همراه بوده‌اند که منجر به تصمیمات غلط دولت‌ها در کشورهایی مثل آمریکا شده و نتیجه‌ آن تعداد مبتلایان بالا بوده است.  با در نظر گرفتن وضعیت نامعلوم نتایج تلاش‌های انجام شده برای پیشگیری از بیماری در سراسر دنیا و نظر به اوج‌گیری شیوع ویروس در زمان های مختلف، پیش‌بینی میزان شیوع این بیماری و یا به عبارتی تعداد مبتلایان در آینده نزدیك و چند ماهه می‌تواند به آمادگی دولت و مردم و اخذ تصمیمات بهینه‌تر برای مدیریت فعالیت‌های اقتصادی، آموزشی و فرهنگی كمك كند. نتایج پیش‌بینی همچنین میتواند به كادر درمان جهت آمادگی از نظر نیروهای درمانی و مدیریت منابع بیمارستانی كمك به سزایی داشته باشد.  علاوه بر این مشخص شدن تاثیر تصمیمات دولت جهت ایجاد فاصله اجتماعی می‌تواند امكان اخذ تصمیمات بهتر در این زمینه را فراهم سازد. گزارش و شرح زیرساخت‌ها، فعالیت‌ها، و دستاوردها این پژوهش طی قراردادی فیمابین دانشگاه صنعتی اصفهان و شرکت تحلیل داده شمارا، همچنین در یک همکاری بین المللی در حال انجام است که تاکنون منجر به جذب گرنت داخلی و بین المللی شده است. در این طرح، داده‌های مرتبط با همه ویژگی‌های نواحی مختلف آمریکا كه می‌تواند به نوعی با شیوع ویروس كوید- ١٩ در ارتباط باشد جمع آوری شده اند و در تلاش هستیم با استفاده از این داده‌ها، با ایجاد مدلهای یادگیری ماشین به پیش‌بینی تعداد مبتلایان و فوت‌شدگان این ویروس در حدود ۳۰۰۰ منطقه آمریکا در ماه‌های آینده بپردازیم. اهداف اصلی این طرح به شرح زیر هستند و تاکنون نتایج خوبی در راستای اهداف به دست آمده است. ١. پیشگویی دقیق تعداد مبتلایان و فوتی‌های كوید-19 در آینده‌ی کوتاه مدت تا میان مدت (١ تا ١٢٠ روز آینده) ٢.  بررسی اثر سیاست‌های فاصله‌گذاری اجتماعی بر روی تعداد مبتلایان گذشته و آینده ٣. طراحی وب سایت جهت انتشار نتایج بر مبنای داده‌های به‌روز و جهت استفاده تصمیم‌سازان ۴. انتشار داده‌های تهیه شده جهت استفاده سایر پژوهشگران تصاویر و محتوای گرافیکی مرتبط وبسایت جهت انتشار نتایج در حال طراحی است.