ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته

مهندسی برق و کامپیوتر
-Industry 4.0 پایش سلامت سیستم های الکترومکانیکی
پایش سلامت ماشین‌های الکتریکی به وسیله حسگر‌های لرزش پیزوالکتریک
: بررسی سلامت سازه‌های عمرانی، مکانیکی و مهندسی و سیستم‌های بیولوژیکی، تحت عنوان پایش سلامت سازه‌ها مورد توجه قرارمی‌گیرد. اولین‌بار ایده‌ی پایش سازه‌ها در سال 1978 بر روی پل دلتا‌راکت در آمریکا، با استفاده از حسگر‌های فیبر نوری و به‌منظور بررسی لرزش پل حاصل از عوامل مخرب و تشخیص تخریب در آن مورد استفاده‌ قرارگرفت. بعد از این ایده، کاربرد آن برای سایر سیستم های حساس، همچون ماشین‌های الکتریکی بزرگ، هواپیما‌ها به طور گسترده ای مورد توجه پژوهشگران در علوم مهندسی قرار‌گرفت. موضوع مورد بررسی در این پژوهش، بررسی سلامت عملکرد یک ماشین‌های الکتریکی از طریق پایش و تحلیل لرزش های مکانیکی آن می باشد. هدف کلی این تحقیق بررسی امکان استفاده حسگرهای پیزوالکتریک در تشخیص سلامت ماشین های الکتریکی از طریق لرزش های مکانیکی می باشد. گزارش و شرح زیرساخت‌ها، فعالیت‌ها، و دستاوردها در انجام این تحقیق نحوه عملکرد، دقت و حساسیت حسگرهای پیزوالکتریک و رفتار آنها در مقابل لرزش های مکانیکی به طور مامل مورد بررسی قرار گرفت. در مرحله بعدی، مدارات سخت افزاری مناسب برای دریافت سیگنالهای این نوع حسگرها طراحی و ساخته شده و با انجام آزمون های عملی دقت آنها در کاربرد پایش لرزش های مکانیکی یک ماشین الکتریکی مورد بررسی قرار گرفت. برای استخراج الگوی صدمات ناشی از سیم پیچ ها و بیرینگ ماشین، از چند نمونه ماشین با صدمات مختلف در سیم پیچ های استاتور و محور دوار آن استفاده شده و سیگنالهای دریافتی با نمونه های دریافتی از یک ماشین با عملکرد سالم مقایسه می گردند تا در نهایت الگویی برای تشخیص نوع صدمات وارده بر یک ماشین الکتریکی بدست آید. تصاویر و محتوای گرافیکی مرتبط نمونه قطعات و سیستم تحت تست:

بلبرینگ معیوب شده

سامانه عملی تشخیص خرابی در بلبرینگ توسط حسگر پیزو الکتریک مرجع: "پایش سلامت ماشین های الکتریکی به وسیله حسگرهای لرزش پیزوالکتریک" حسین موحدیان عطار - پایان نامه کارشناسی ارشد- دانشکده برق و کامپیوتر -دانشگاه صنعتی أصفهان