رادار، مراقبت پرواز، صنایع دفاعی و صنایع هوائی

مهندسی برق و کامپیوتر
پدافند هوایی، رادار و پرنده‌ها
طراحی و پیاده سازی نرم افزار محاسبه سطح مقطع راداری از میدان راه نزدیک
: با پیشرفت روزافزون ادوات و سیستم های نوین نظامی یکی از مهمترین مسائل و چالش های جدید محاسبه و اندازه گیری سطح مقطع راداری (RCS) هواپیما ها و موشک ها می باشد. این مسئله با پیشرفت حوزه رادار در شناسایی اجسام پرنده وارد مرحله نوینی شده بگونه ای که امروزه ساخت یک موشک یا پهپاد اگر بدون توجه به سطح مقطع راداری آن انجام پذیرد عملا در صحنه نبرد بی فایده است و هزینه های بسیار سنگین تولید آنها هدر رفته است. لذا شرکت ها و صنایع فعال در حوزه نظامی اهمیت ویژه ای به محاسبه و اندازه گیری این پارامتر مهم می دهند. در این راستا یکی از روشها استفاده از اندازه گیری میدانهای نزدیک در اتاق آنتن برای اندازه گیری RCS است. در این روش ابتدا میدان های نزدیک بازتابش از جسم پرنده در اتاق آنتن اندازه گیری می شوند سپس این نتایج به عنوان ورودی به نرم افزاری داده می شود که ابن نرم افزار با استفاده از میدان های نزدیک جسم، میدان های راه دور را محاسبه کرده و درنهایت RCS جسم را در زوایای مختلف رسم می کند. در این پروژه هدف طراحی و پیاده سازی نرم افزار محاسبه RCS از روی داده های میدان نزدیک بوده است. گزارش و شرح زیرساخت‌ها، فعالیت‌ها، و دستاوردها این پژوهش طی قراردادی فیمابین دانشگاه صنعتی اصفهان و صنایع شاهد سپاه پاسداران انجام شده است. تصاویر و محتوای گرافیکی مرتبط تصویری از یک نمونه اندازه گیری در اتاق آنتن از میدان نزدیک نشان داده شده است.