صنایع فولاد و فلزات

مهندسی برق و کامپیوتر
بهینه سازی تولید و کاهش ضایعات در صنایع فولاد
طراحی و ساخت سیستم هوشمند دانه بندی و کنترل ابعاد گندله
: گندله های احیا شده خوراک اصلی کوره های قوس الکتریکی برای تولید فولاد هستند. کنترل سایز و ابعاد گندله های تولید شده در دیسک های گندله سازی از اهمیت بالائی در تولید فولاد با کیفیت، کاهش ضایعات، کاهش مصرف مواد اولیه و انرژی و نیز افزایش عمر تجهیزات برخوردار است. در این طرح، یک سیستم هوشمند دانه بندی و کنترل ابعاد گندله مبتنی بر پدازش تصاویر دیجیتال طراحی و ساخته شده و در واحد گندله سازی مجتمع فولاد مبارکه نصب شده است. گزارش و شرح زیرساخت‌ها، فعالیت‌ها، و دستاوردها ا

ین پژوهش طی قراردادی فی‌مابین دانشگاه صنعتی اصفهان و مجتمع فولاد مبارکه و در قالب 3 طرح پژوهشی پی در پی انجام شده و در نهایت منجر به ساخت یک سیستم هوشمند تمام صنعتی شد که در واحد گندله سازی مجتمع فولاد مبارکه نصب گردیده و مشغول انجام کاراست. پس از نصب این سیستم و از ابتدای سال 99 تولید گندله مرغوب در واحد گندله سازی این مجتمع چندین بار رکورد تولید را شکسته و مقدار ضایعات این واحد به میزان 210 هزار تن در سال کاهش داشته است. طرح مذکور جوایز متعددی از جمله لوح زرین نوآوری محصول برتر ایرانی در سال 97 و طرح پژوهشی برگزیده کشوری در سال 99 را به دست آورده است. این طرح هم اکنون در مجتمع فولاد خوزستان نیز در حال اجراست و با چندین مجتمع فولاد سازی بزرگ دیگر در کشور نیز در حال مذاکره و عقد قرارداد هستیم.