صنایع فولاد و فلزات

مهندسی برق و کامپیوتر
بهینه سازی تولید و کاهش ضایعات در صنایع فولاد
طراحی و ساخت سیستم هوشمند بازرسی پالتکار
: گندله های خام تولید شده در دیسک های گندله سازی توسط پالتکارهای فولادی که سطح آنها با گریت بارهای نسوز آجرچینی شده است وارد کوره پخت می شوند. وجود خرابیهائی نظیر شکستگی و نازک شدگی گریت بارها، خم شدن شاسی پالتکار و افتادگی دیواره های نسوز پالتکارها می تواند موجب آسیب رساندن به کوره پخت، توقف خط پخت و کاهش تولید شود. در این طرح، یک سیستم هوشمند برای بازرسی گریت بارها به صورت برخط طراحی و ساخته شده و در خط پخت گندله مجتمع فولاد مبارکه نصب گردیده است. گزارش و شرح زیرساخت‌ها، فعالیت‌ها، و دستاوردها ا

ین پژوهش طی قراردادی فی‌مابین دانشگاه صنعتی اصفهان و مجتمع فولاد مبارکه انجام شده و در نهایت منجر به ساخت یک سیستم هوشمند تمام صنعتی شد که در واحد گندله سازی مجتمع فولاد مبارکه نصب گردیده و مشغول انجام کاراست. پس از نصب این سیستم و از ابتدای سال 99 تولید گندله مرغوب در واحد گندله سازی این مجتمع چندین بار رکورد تولید را شکسته و مقدار ضایعات این واحد به میزان 210 هزار تن در سال کاهش داشته است. طرح مذکور هم اکنون در مجتمع فولاد گلگهر سیرجان نیز در حال اجراست و با چندین مجتمع فولاد سازی بزرگ دیگر در کشور نیز در حال مذاکره و عقد قرارداد هستیم.