صنایع فولاد و فلزات

مهندسی برق و کامپیوتر
بهینه سازی تولید و کاهش ضایعات در صنایع فولاد
طراحی و ساخت سیستم هوشمند بازرسی عملکرد قیچی تختال
: در ناحیه نورد گرم، تختال های فولادی داغ توسط غلطک های مخصوص نورد شده و در نهایت کویل ورق فولادی تولید می شود. پس از اولین مرحله نورد، ابتدا ئ انتها تختال توسط یک گیوتین چرخشی بریده میشود و تختال برای ورود به نورد اصلی 7 قفسه ای آماده می شود. عدم قطع کامل ابتدا و انتهای تختال قبل از ورود به نورد نهائی می تواند باعث شکستگی غلطکهای نورد شده و خسارت هنگفتی به بار آورد. همچنین توقف تولید ناشی از شکستگی غلطکها نیز می تواند هزینه های جبران ناپذیری را پدید آورد. در این طرح، یک سیستم هوشمند برای بازرسی آنلاین عملکرد قیچی تختال طراحی و ساخته شده و در ناحیه نورد گرم مجتمع فولاد مبارکه نصب گردیده است. گزارش و شرح زیرساخت‌ها، فعالیت‌ها، و دستاوردها این پژوهش طی قراردادی فی‌مابین دانشگاه صنعتی اصفهان و مجتمع فولاد مبارکه انجام شده و در نهایت منجر به ساخت یک سیستم هوشمند تمام صنعتی شد که در واحد نورد گرم مجتمع فولاد مبارکه نصب گردیده و مشغول انجام کاراست. این سیستم در حال حاضر به یکی از اجزای اصلی فرآیند تولید در نورد گرم مجتمع فولاد مبارکه تبدیل شده و تاثیر بسزائی در حفاظت از تجهیزات دوار و کاهش هزینه های تعمیرات داشته است.