تجهیزات و ملزومات پزشکی

مهندسی برق و کامپیوتر
تولید تجهیزات پزشکی در حوزه مغز و شناخت
طراحی و ساخت سیستم تحریک و ثبت الکتریکی غیرتهاجمی عمقی مغز
: تحریک عمقی مغز در سال های اخیر به یکی از روش های موثر در درمان بیماریهای مغز و شناخت نظیر پارکینسون تبدیل شده است. تحریک عمقی از طریق ایمپلنت کردن الکترود در مغز یک روش تهاجمی بوده و دارای ریسکهای زیادی است. در این طرح، یک روش عیرتهاجمی برای تحریک الکتریکی غمقی مغز بدون تحریک نواحی قشری توسعه داده شده و تجهیزات لازم برای انجام آن شامل سیستم تحریک الکتریکی و سیستم ثبت سه محوره طراحی و ساخته شده است. از این سیستم در چالشی که توسط ستاد توسعه علوم و فعالیت های شناختی معاونت علمی ریاست جمهوری در سطح ملی اجرا شد استفاده شده است. گزارش و شرح زیرساخت‌ها، فعالیت‌ها، و دستاوردها این پژوهش طی قراردادی فی‌مابین دانشگاه صنعتی اصفهان و ستاد توسعه علوم و فعالیت های شناختی معاونت علمی ریاست جمهوری انجام شده و در نهایت منجر به ساخت یک سیستم هوشمند شد که در چالش تحریک الکتریکی غیر تهاجمی مغز که توسط همین ستاد در سطح ملی اجرا شد به کار گرفته شد. سیستم تحریک ساخته شده قادر است جریانهای الکتریکی بسیار دقیق را با فرکانس های قابل انتخاب در محدوده چندین هرتز تا چندین کیلوهرتز تولید نموده و با اختلاف فاز 180 درجه به الکترودهای تحریک کننده نصب شده روی فانتوم یا روی اسستخوان سر موش صحرائی اعمال نماید. سیستم ثبت نیز یک ربات 3 محوره دقیق است که با دقت صدم میلی متر توسط نرم افزار کنترل شده و میتواند پتانسیل الکتریکی را در هر نقطه از مغز موش صحرائی یا مایع سالین درون فانتوم ثبت، تقویت و نمایش دهد. تصاویر و محتوای گرافیکی مرتبط: