صنایع فولاد و فلزات

دانشکده معدن

طراحی و ساخت سیستم اندازه گیری میزان FeO در گندله و کنسانتره آهن توسط روش مغناطیسی
صنایع فولاد و فلزات
معدن
فراوری مواد معدنی
: ارائه ی مکانیزم و دستگاهی جدید جهت اندازه گیری برخط درصد FeO در گندله و کنسانتره آهن به روش مغناطیسی است. گزارش و شرح زیرساخت‌ها، فعالیت‌ها، و دستاوردها این قرارداد فی مابین دانشگاه صنعتی اصفهان و مجتمع فولاد مبارکه اصفهان منعقد شده است. روش معمول در اندازه‌گیری FeO در گندله و کنانتره آهن، استفاده از تیتراسیون (شیمی تر) می‌باشد. زمان‌بر بودن پروسه تست، تکرارپذیری پایین، نیاز به کارشناس خبره، هزینه مواد شیمیایی و مسائل ایمنی و زیست محیطی از معایب این روش می‌باشند. در پروژه ای که قبلاً اجرا شده، با تاکید بر روی سنگ آهن، میزان FeO با دقت قابل قبول به روش مغناطیسی توسط دستگاه ابداعی MagnoSat تعیین شده. هدف از پروژه حاضر، ارتقا, این دستگاه می باشد به گونه ای که میزان FeO را در هر نوع گندله پخته شده و همچنین کنسانتره آهن نیز تعیین نموده و قابلیت کالیبره شدن بر اساس گندله ها و کنسانتره های مختلف را دارا باشد. در سیستم Magnosat جدید از یک میدان مغناطیسی متغیر با گرادیان ثابت استفاده می شود و اندازه گیری نیرو نیز بر عهده یک ترازوی دینامیک با دقت بالا می باشد. نرم افزار ویژه ای نیز عملیات کنترل میدان مغناطیسی و سیستم اندازه گیری نیرو را بر عهده دارد. در این سیستم ، شدت میدان مغناطیسی توسط نرم افزار و از طریق یک اینترفیس به منبع تغذیه الکترومگنت، کنترل می گردد. نرم افزار همچنین وظیفه تحلیل داده ها بر اساس الگوریتم و اندازه گیری اندازه ذرات و نمودارهای کالیبره سیستم، را بر عهده دارد.