فناوري اطلاعات و ارتباطات و نرم‌افزارهاي رايانه‌اي

مهندسی برق و کامپیوتر
شبیه‌سازی حمله به سیستم‌های ناوبری اتوموبیل‌های خودران
طراحی حملات خصمانه به ماشین‌های خودران
: امروزه تحقیقات وسیعی برروی سیستم های اتوموبیل خودران انجام شده است. برای هدایت این خودروها از هوش مصنوعی و یادگیری عمیق استفاده می شود. بدلیل اینکه این سیستم ها مستقیما با امنیت جانی شهروندان در ارتباط هستند بحث امنیت و قابلیت اطمینان انها از اهمیت بالایی برخور دار است. در این پژوهش هدف این است که با ارائه یک حمله از طریق چسباندن برچسب هایی در محیطی که اتوموبیل خودران در حال حرکت است عملکرد ناوبری این سیستم را به اشتباه انداخته و آن را از مسیر خارج کنیم یا سبب شویم که برخی خودرو ها را تشخیص ندهد. طراحی برچسب ها با کمک هوش مصنوعی انجام می گیرد. نتیجه این حملات نشان دادن نقاط ضعف مدل های ناوبری و اصلاح آن است. گزارش و شرح زیرساخت‌ها، فعالیت‌ها، و دستاوردها این پژوهش در قالب یک پروژه کارشناسی ارشد در دانشگاه صنعتی اصفهان به انجام رسیده است. برای طراحی ماشین های خودران از شبیه ساز های یوداسیتی و کارلا استفاده شده است. ناوبری خودرو با روش های یادگیری تقلیدی و یادگیری تقویتی عمیق آموزش داده شده است. برای طراحی برچسب هایی برای کارگذاری در محیط از تکنیک های هوش مصنوعی استفاده شده است. تصاویر و محتوای گرافیکی مرتبط حمله به اتومبیل های خودران: شکل سمت چپ طراحی صفحه ای در کنار جاده که می تواند باعث منحرف شدن اتوموبیل شود. شکل سمت راست: طراحی برچسبی برروی اتوموبیل روبرو که باعث شده که سیستم هدایت خودرو نتواند خودرو روبرو را تشخیص دهد.