نفت، گاز و پتروشيمي

مهندسی شیمی
اکتشاف سطح الارض و تحت الارض ذخایر نفت و گاز
شبیه سازی نمودارهای تراوایی، هیسترزیس و پیش بینی رفتار مخزن
: نمودارهای تراوایی نسبی به عنوان یکی از مهمترین نمودارهای مورد استفاده در بحث شبیه سازی مخازن بوده و اطلاع از انها می تواند در تعیین روش ازدیاد برداشت به طور مستقیم تاثیر داشته و استفاده صحیح از انها در پیش بینی رفتار مخزن و اقتصاد مخزن کاملا ضروری می باشد. علاوه بر تولید نمودارهای تراوایی، بررسی پدیده هیسترزیس این نمودارها نیز به علت تاثیر مستقیم آنها بر رفتار مخزن از موضوعاتی است که در حال حاضر در سر تاسرجهان در حال بررسی می باشد. پیش بینی رفتار تراوایی مخزن بر اساس مدل علاوه بر جلوگیری از هزینه های بسیار بالای زمانی و مالی، کمک عمده ای به مطالعات میدانی نفت و کاهش هزینه های بسیار زیاد انجام آزمایش های پیچیده خواهد نمود. گزارش و شرح زیرساخت‌ها، فعالیت‌ها، و دستاوردها چندین پروژه شبیه سازی و مدلینگ رفتار تراوایی مخزن چه در حوزه آزمایشگاهی و چه در حوزه شبیه سازی در دانشکده مهندسی شیمی و نفت دانشگاه صنعتی اصفهان انجام شده و تعدادی نیز در حال انجام می باشند. دستگاه تزریق مغزه (core flooding) و امکانات انالیز داده های فشاری حاصل از تزریق مستقیم و معکوس در دانشکده مهندسی شیمی موجود بوده و در حال حاضر دانشجویان در حال انجام پروژه می باشند. علاوه بر تعدادی تالیفات علمی، در چند پروژه حمایت شرکت ملی نفت ایران نیز کسب شده است.