صنایع فولاد و فلزات

شیمی
شیمی و مواد
ساخت دستگاه تعیین ضخامت لایه قلع در ورق قلع اندود برای مجتمع فولاد مبارکه
: تعیین ضخامت لایه قلع در ورق قلع اندود برای مجتمع فولاد مبارکه به منظور کاهش هزینه تولید گزارش و شرح زیرساخت‌ها، فعالیت‌ها، و دستاوردها دستگاه الکتروشیمیایی بر اساس کرونوپتانسیومتری همراه با سل مربوطه طراحی و پس از ساخت، نصب و سپس راه اندازی آن، در آزمایشگاه مرکزی به کارکنان واحد قلع اندود آموزشهای لازم و کافی داده شد. سپس از سیستم فوق بطور کامل و موفقیت آمیز جهت اندازه گیری ضخامت لایه قلع در ورق قلع اندود بهره برداری شد. در این روش از طریق کرونوپتانسیومتری میزان قلع پوشش داده شده اندازه گیری می شود. نمونه مورد تست بعنوان الکترود کار در آند قرار کرفته و از الکترود مرجع Ag/AgCl و پلاتین یا کربن بترتیب بعنوان مرجع و الکترود همراه استفاده می شود. همچنین از حضور اسید کلریدریک حدود یک مولار بعنوان الکترولیت درون سل الکترولیز استفاده می شود. در اثر اعمال جریان در حدود 50 میلی امپر (بسته به ضخامت لایه قلع) به پیل فوق قلع بصورت قلع(II) الکترولیز می گردد. به محض پایان یافتن قلع از روی ورق بدلیل شروع به اکسایش گونه بعدی یک تغییر ناگهانی در پتانسیل ایجاد می گردد که زمان تغییر فوق (با توجه به مقدار جریان و مساحت ورق استفاده شده در ازمایش) معیاری از کولمب عبوری خواهد بود که طبق بخش محاسبات معیار ضخامت قلع می باشد.