دارو و فرآورده‌هاي پیشرفته حوزه تشخیص و درمان

دانشکده شیمی

ساخت داربست کامپوزیتی بر پایه ژلاتین-تیروزین /نانوذرات فیبروئین  ابریشم،  از طریق  شیمی کلیک به منظور  ترمیم بافت غضروف
ساخت داربست کامپوزیتی بر پایه ژلاتین-تیروزین /نانوذرات فیبروئین ابریشم، از طریق شیمی کلیک به منظور ترمیم بافت غضروف
دارو و فرآورده‌های پیشرفته حوزه تشخیص و درمان
شیمی
شیمی پلیمر، ترمیم بافت
: دستیابی به داربستی با تخلخل‌های بهینه همراه با نرخ تخریب متناسب با نرخ بازسازی بافت نقص های غضروفی حاصل از پیری، آسیب مفاصل، و اختلالات رشد و نمو باعث درد مفاصل و از دست دادن تحرک بافت غضروف می شود. تمامی این تغییرات خواص مکانیکی بافت را تحت تأثیر قرار می‌دهد. از این رو استفاده از مهندسی بافت، برای بازسازی بافت غضروف ضروری به نظر می رسد. در این راستا برای دست یافتن به داربستی که از پایداری مکانیکی و الاستیسیتی متناسب با بافت غضروف برخوردار باشد، می توان از کامپوزیتی بر پایه ژلاتین- نانوذرات فیبروئین ابریشم بهره گرفت، که در آن به روش شیمی کلیک، اتصالات عرضی ابریشم اصلاح شده با دی آزونیوم و تیروزین شکل گرفته باشد. گزارش و شرح زیرساخت‌ها، فعالیت‌ها، و دستاوردها از بین واکنش های کلیک، واکنش حلقه افزایی [2+3] آزید- آلکین بررسی و انتخاب شده است. این پیوندها در محیط بیولوژیکی بدن پایدار هستند، هدف آن است که با سازمان دهی واکنش های کلیک و ایجاد پیوندهای هدفمند استحکام مناسب داربست برای بازسازی بافت غضروف را فراهم آورد. تکثیر و چسبندگی سلولی از سوی ابریشم و ژلاتین حمایت می گردد و تیروزین نیز می تواند نقش مؤثری ایفا کند. این داربست به یکی از روش های ساخت داربست مانند الکتروریسی یا خشک کردن انجمادی تهیه می گردد و رفتار سلولی بافت غضروف در تماس با داربست کامپوزیتی کلیک، مورد مطالعه قرار خواهد گرفت.