صنایع فولاد و فلزات

دانشکده شیمی

ساخت آناليزور الکتروشيميايی (سنسور) H2S بصورت On-Line روی خط Feed Gas فولاد مبارکه
ساخت آنالیزور الکتروشیمیایی (سنسور) H2S بصورت On-Line روی خط Feed Gas فولاد مبارکه
صنایع فولاد و فلزات
شیمی
شیمی، آشکارسازی گازی، صنعت فولاد
: وجود گاز هیدروژن سولفید در گازهای مصرفی پروسس و همچنین در محیط کار بسیار خطرناک بوده و برای سلامتی انسان بشدت مضر است. همچنین کاتالیزورهای سیستم را بشدت آلوده و مسموم می سازد و از بین می برد. لذا شناسایی آن در محیط های صنعتی از اهمیت ویژه برخوردار است. گزارش و شرح زیرساخت‌ها، فعالیت‌ها، و دستاوردها در این طرح سعی شده با استفاده از پیل گالوانیک الکتروشیمیایی و با استفاده از الکترودهای مقاوم پلاتینی سنسور الکتروشیمیایی هیدروژن سولفید را تهیه شود. سنسور فوق علاوه بر سرعت آنالیز نسبتا بالا، از مقاومت فیزیکی و شیمیایی بسیار خوبی برخوردار بوده و در محیط های مختلف قابل استفاده می باشد. سنسور فوق دارای سیستم جبرانی دمائی بوده بگونه ای که تغییرات دمای محیط اثری روی سیگبال ایجاد شده ندارد. همچنین هزینه نگهداری آن بسیار پایین می باشد. در این پروژه ابتدا یک سل الکتروشیمیایی بر پایه آمپرومتری طراحی، و پس از بررسی پارامترهای موثر در سیگنال حاصله و بهینه سازی پارامتر های موثر در سیگنال بشرح ذیل، سیستم مورد نظر را آماده نموده و روی گاز ورودی به تیوبهای مدول C بصورت On-Line جهت تعیین میزان گاز H2S نصب شده است.گاز وارد شده به سنسور با الكترولیت و سطح الكترود كار تماس پیدا می كند و سه سطح مشترك گازـ مایع – جامد تشكیل می شود. الكترودهای مرجع و كمكی معمولا“ هر دو از جنس پلاتین انتخاب شده و جنس الكترود كار بسته به نوع گاز مورد شناسایی متفاوت است.