فناوري اطلاعات و ارتباطات و نرم‌افزارهاي رايانه‌اي

فناوری اطلاعات و ارتباطات و نرم‌افزارهای رایانه‌ای
مهندسی برق و کامپیوتر
روش های آماری و علوم داده در تخمین عمر قطعات الکترونیکی
تخمین عمر سلول های خورشیدی با استفاده از آزمون های تسریع شده‌ی طول عمر- با حمایت برق منطقه ای اصفهان
: با رشد سریع فناوری های قطعات الکترونیک و کاربردهای وسیع آن ها از جمله در تولید انرژی از نور خورشید و لامپ های ال ای دی، اهمیت آزمایش های تسریع شده برای تخمین طول عمر و قابلیت اطمینان سیستم به شکل قابل ملاحظه ای در حال افزایش است. محصولات پیچیده با اجزای مختلف از یک سو و نیز انتظارات بالا مصرف کنندگان از سوی دیگر نیاز به افزایش قابلیت اطمینان تجهیزات را منجر می شود. ساختار کلی آزمایش های تسریع شده ی طول عمر بر مبنای مفاهیم آماری و تئوری آزمایش های تسریع شده ی طول عمر است که مبنای تحقیقات انجام شده در موسسات بسیاری قرار گرفته است. تجهیزات مختلفی در این زمینه مورد ارزیابی طول عمر قرار گرفته است. سلول های خورشیدی از جمله تجهیزاتی می باشند که از چنین آزمایش هایی در کنترل کیفیتشان استفاده شده است. اما معیاری که بتوان از آزمایش های تسریع شده طول عمر، در سلول های خورشیدی استفاده کرد، نیاز به تعاریفی جدید بر مبنای نتایج حاصل از آزمایش های انجام گرفته دارد. گزارش و شرح زیرساخت‌ها، فعالیت‌ها، و دستاوردها به صورت کلی اطلاعاتی که از آزمایش های انجام شده در سطوح بالای متغیرهای تسریع شده (مانند: نرخ استفاده شدگی، دما، ولتاژ، فشار و ....) بدست می دهد، توسط یک مدل آماری معقول فیزیکی برون یابی می شوند تا تخمینی از عمر و عملکرد طولانی مدت آنها در سطوح معمولی و کمتر متغیرهای تسریع شده حاصل شود. اغلب از متخصصان علم آمار و علوم داده در صنعت ساخت و تولید دعوت می شود تا در طرح ریزی و تحلیل آزمایش های تسریع شده همکاری کنند در بحث هایی نظیر آنالیز رگرسیون و حذف بعضی داده ها . ذات آزمایش های تسریع شده این گونه است که همیشه به برون یابی متغیرهای تسریع شده و اغلب به برون یابی متغیر و برازش زمان نیاز دارد که این موضوع اهمیت انتخاب مدل را نشان می دهد. در صورتی که به روش های معمول اعتماد کنیم، منجر به دستیابی به مدل نامناسب و نتایج غیر محسوس می شویم. تصاویر و محتوای گرافیکی مرتبط نمونه قطعات و سلول های خورشیدی در محفظه تست (نمونه های آماری):

خرابی های ایجاد شده پس از آزمون های تسریع شده طول عمر در سلول های خورشیدی

مرجع: " تخمین عمر سلول های خورشیدی با استفاده از آزمون های تسریع شده‌ی طول عمر " امیرعباس عباسی - پایان نامه کارشناسی ارشد-
برق و کامپیوتر -دانشگاه صنعتی اصفهان