کشاورزی، فناوری زیستی و صنایع غذایی

کشاورزی
بیوسیستم کشاورزی
توسعه تکنولوژی‌های روز خاک‌ورزی
: با کاهش عملیات خاک‌ورزی و کنترل تردد در مزرعه، بازده مصرف انرژی با خاک‌ورز نواری بهبود می‌یابد. گزارش و شرح زیرساخت‌ها، فعالیت‌ها، و دستاوردها الف) طراحی و ساخت خاک ورز مرکب نواری مزارع نیشکر خاک‌ورز مرکب نواری نیشکر تاکنون ساخته نشده است. این خاک‌ورز شامل دو کج‌تیغه دوطرفه در عمق 45 سانتی‌متر و زیرشکن باله‌دار در عمق 70 سانتیمتر بهمراه دیسک‌های بشقابی خرد کننده کلوخه های خاک به کمک کارگاه ساخت و تولید مهندسی بیوسیستم در حال ساخته شدن است. ب) طراحی و ساخت حسگر مرکب مخروط خاک

بمنظور برآورد میزان فشردگی خاک و تعیین چگالی نسبی خاک در شرایط مختلف مناطق کشاورزی، سامانه ترکیبی حسگر مکانیکی- دی الکتریکی بصورت حرکت برخط در مزرعه در کارگاه ساخت و تولید مهندسی بیوسیستم در حال ساخت است. ج) طراحی و ساخت حسگر رطوبت‌سنج خاک به منظور برنامه‌ریزی آبیاری دقیق گیاه (تعیین زمان شروع و مقدار آب مورد نیاز گیاه) و تعیین شاخص تنش خشکی، ساخت حسگر پلیمری رطوبت‌سنج خاک در حال انجام است. با اندازه‌گیری رطوبت خاک توسط حسگر خازنی پلیمری و تعیین رطوبت نسبی کانوپی گیاه با استفاده از ترموگرافی می توان رابطه بین محتوای رطوبت خاک و گیاه را تعیین نمود و در مدیریت هوشمند آبیاری استفاده نمود.

حسگر رطوبت‌سنج خاک تصاویر و محتوای گرافیکی مرتبط