فناوري اطلاعات و ارتباطات و نرم‌افزارهاي رايانه‌اي

دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر

افزایش وضوح تصاویر بدست آمده از میکرو سی‌تی‌اسکن مغزه با استفاده از تکنیک‌های یادگیری عمیق
فناوری اطلاعات و ارتباطات و نرم‌افزارهای رایانه‌ای
مهندسی برق و کامپیوتر
کاهش هزینه‌های حفاری برای استخراج مغزه‌های بزرگ و افزایش بهروری در حوزه اکتشاف نفت
: موضوع این پژوهش افزایش وضوح تصاویر بدست آمده از میکروسی تی اسکن مغزه است. به کمک این پژوهش دیگر نیازی به صرف هزینه های زیاد جهت عکس برداری با وضوح بالا از نمونه های مغزه های کوچک نخواهد بود و همچنین می توان بدون از دست دادن میدان دید از تصاویر با وضوح کم، تصاویر با وضوح بالا را تولید کرد. با تصاویر افزایش وضوح یافته خواص سنگ و سیال همچون تراوایی نسبی و فشار موئینه بدست آمده از شبیه ساز دقیق تر خواهد بود به همین دلیل پیش بینی دقیق تری از عملکرد مخزن خواهیم داشت. گزارش و شرح زیرساخت‌ها، فعالیت‌ها، و دستاوردها این پژوهش در قالب یک پروژه کارشناسی ارشد در دانشگاه صنعتی اصفهان به انجام رسیده است. برای افزایش وضوح تصاویر از مجموعه داده های سه بعدی مغزه سنگ های ماسه ای و کربناتی استفاده شده است. از مدل های تولید کنند تخاصمی که در دسته روش های مبتنی بر یادگیری عمیق و هوش مصنوعی است استفاده شده است و نتایج مناسبی بدست آمده است که در شکل یک نمونه از آن نشان داده شده است. تصاویر و محتوای گرافیکی مرتبط تصویری از نتایج بدست آمده : شکل سمت چپ سه برش از تصویر سنگ ورودی با وضوح کم، شکل وسط سه برش از سنگ افزایش وضوح یافته توسط این پژوهش، شکل سمت راست سه برش از تصاویر مرجع را نشان می‌دهد.