نفت، گاز و پتروشيمي

مهندسی شیمی
اکتشاف سطح الارض و تحت الارض ذخایر نفت و گاز
استفاده از ذرات نانو در ازدیاد برداشت
: استفاده از ذرات نانو جهت افزایش برداشت شیمیایی به عنوان تغییر دهنده خواص سطحی در سالیان جدید مورد توجه قرار گرفته است. ذرات نانو با مکانیسم هایی چون ایجاد فشار جداسازی، بستن دهانه کانالها، کاهش تحرک پذری سیال تزریقی، کنترل رسوب آسفالتین، تغییر ترشوندگی و پایداری فوم می تواند بر افزایش تولید از مخازن تاثیر داشته باشد. تمامی مکانیسم های ذکر شده و تغییر در آنها می تواند در ابعاد مخزن بهره وری بسیار مناسب اقتصادی ایجاد کند. استفاده از نانوتکنولوژی جهت حل مشکلات مخازن ایران و مخصوصا میدان مارون که تحقیق و مطالعه آن به مدت ده سال به دانشگاه صنعتی اصفهان داده شده است، میتواند اثرات اقتصادی مثبت هم در حوزه نانو و هم صنایع نفت ایجاد نماید. گزارش و شرح زیرساخت‌ها، فعالیت‌ها، و دستاوردها در حوزه نانو، دانشگاه صنعتی اصفهان با در اختیار داشتن دستگاههای متعدد آنالیز پروژه های بسیار موفقی را اجرا نموده است. نانوالیاف های تولید شده جهت ترمیم پوستی، نانوموادهای تولید شده هم در حوزه پلیمرها و هم در حوزه کاتالیست ها از نظر تکنولوژیکی قادر به ایجاد بازارهای پرارزش می باشند. نانوذرات اضافه شونده در پروژه های متعدد باعث جلوگیری از رسوب آسفالتین، پایداری فوم و ایجاد بازدهی بهتر در تخلیه مخازن گردیده اند و از انها می توان در پروژه های صنعتی با قابلیت تجاری شدن استفاده نمود.