نفت، گاز و پتروشيمي

مهندسی شیمی
اکتشاف سطح الارض و تحت الارض ذخایر نفت و گاز
استفاده از ذرات میکروبی جهت ازدیاد برداشت
: استفاده از میکروارگانیسم ها جهت بازیابی نفت باقیمانده در مخازن نفتی از طریق مکانیسم هایی چون تغییر ترشوندگی، تولید گاز ، کاهش کشش سطحی و تجزیه مواد نفتی در بعضی از مخازن جهان با تجربه موفقی همراه بوده است. در این روش میکروارگانیسم هدف را به همراه مواد مغذی به درون مخزن تزریق نموده تا در طول زمان با فعالیت میکروبی یکی از مکانیسم های ذکر شده فعال شده و نتیجه نهایی ان تولید نفت باقیمانده خواهد بود. گزارش و شرح زیرساخت‌ها، فعالیت‌ها، و دستاوردها چندین پروژه MEOR در دانشکده مهندسی شیمی و نفت دانشگاه صنعتی اصفهان انجام شده و تعدادی نیز در حال انجام می باشند. علاوه بر دستگاه تزریق مغزه (core flooding) ، میکرومدل و تمامی امکانات انالیز روش میکروبی به همراه روش های تکثیر باکتری در دانشکده مهندسی شیمی موجود بوده و در حال حاضر دانشجویان در حال انجام پروژه می باشند. علاوه بر تعدادی تالیفات علمی، در چند پروژه حمایت شرکت ملی نفت ایران نیز کسب شده است.