نفت، گاز و پتروشيمي

مهندسی شیمی
اکتشاف سطح الارض و تحت الارض ذخایر نفت و گاز
استفاده از آب هوشمند جهت ازدیاد برداشت از مخازن معمولی و کربناته
: جهت افزایش بهره وری عملیات تزریق آب از طراحی و تزریق آب هوشمند استفاده می شود تا از محدودیت های تزریق آب در مخازن پیچیده کاسته شود. با بهینه سازی ترکیب یون های موجود در آب می توان بر پروسه تغییر ترشوندگی به طور هدفمند تاثیر گذاشته و در مخازنی که درصد قابل توجهی از نفت گرفتار شده، عملیات افزایش برداشت را اجرایی نمود. کاربرد این پروژه در مخازن نفتی با مقدار نفت trap شده بالا بوده که هر گونه تغییر در ترشوندگی، امکان ازاد شدن مقدار قابل توجهی از نفت مخزن را تسهیل می کند. در مخازن ایران و مخصوصا مخازن کربناته با درصد برداشت پایین، استفاده از آب هوشمند می تواند با تولید بیشتر نفت مخزن و مخصوصا مقادیر trap شده به افزایش تولید کمک نماید. گزارش و شرح زیرساخت‌ها، فعالیت‌ها، و دستاوردها جهت انجام آزمایشات آب هوشمند، علاوه بر دستگاههای تست اشام، دستگاه تزریق (core flooding) موجود بوده و تا کنون چندین پروژه با حمایت شرکت ملی نفت ایران انجام شده است. علاوه بر چاپ مقالات مختلف، پروژه های تعریف شده تحت عنوان حمایت صنعتی از شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب باعث ورود تجهیزات، منابع مالی، امکانات و مواد آزمایشی و به دانشگاه شده و تجربه ایجاد شده در این پروژه ها در پروژه جدید مارون به عنوان یکی از پروژه های ازدیاد برداشت مورد تست و ارزیابی قرار خواهد گرفت.