رادار، مراقبت پرواز، صنایع دفاعی و صنایع هوائی

مهندسی برق و کامپیوتر
پدافند هوایی، رادار و پرنده‌ها
آنالیز و طراحی سایت فضای باز اندازه‌گیری سطح مقطع راداری پرنده‌ها
: با پیشرفت روزافزون ادوات و سیستم های نوین نظامی یکی از مهمترین مسائل و چالش های جدید محاسبه و اندازه گیری سطح مقطع راداری (RCS) هواپیما ها و موشک ها می باشد. این مسئله با پیشرفت حوزه رادار در شناسایی اجسام پرنده وارد مرحله نوینی شده بگونه ای که امروزه ساخت یک موشک یا پهپاد اگر بدون توجه به سطح مقطع راداری آن انجام پذیرد عملا در صحنه نبرد بی فایده است و هزینه های بسیار سنگین تولید آنها هدر رفته است. لذا شرکت ها و صنایع فعال در حوزه نظامی اهمیت ویژه ای به محاسبه و اندازه گیری این پارامتر مهم می دهند. در این راستا یکی از روشها استفاده از سایت فضای باز برای اندازه گیری RCS است که مستلزم یک فضای مسطح با ابعاد بزرگ است. با توجه به ابعاد بزرگ زمین مورد نیاز، طراحی و بهینه سازی دقیق آن بگونه ای که هم دقت اندازه گیری بالا داشته باشیم و هم از کمترین زمین ممکن استفاده کنیم بسیار کلیدی است. باید توجه داشت که دقت به فرکانس اندازه گیری و طول موج و ابعاد پرنده تحت تست بستگی دارد. در این پروژه هدف آنالیز RCS سازه های مختلف و در نهایت به دست آوردن رابطه برای طراحی ابعاد سایت های اندازه گیری بوده است. گزارش و شرح زیرساخت‌ها، فعالیت‌ها، و دستاوردها این پژوهش طی قراردادی فیمابین دانشگاه صنعتی اصفهان و صنایع شاهد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انجام شده است. تصاویر و محتوای گرافیکی مرتبط تصویری از یک نمونه سایت فضای آزاد که آنالیز شده است.