نفت، گاز و پتروشيمي

مهندسی مواد
شناسایی، استخراج و تخلیص ترکیبات مفید از منابع نفتی و معدنی
امکان سنجی و بررسی سنتز مزوفاز برای تبدیل به کک سوزنی از قیرهای پالایشگاهی
: طبق ارقام ارائه شده درخواست ها برای تولید کک سوزنی از یک میلیون تن در سال 2007 به 5/1 میلیون تن در سال 2014 افزایش یافته و همچنان ادامه دارد. تا جایی که در حال حاضر بعضی از کارخانه های فولادسازی به دلیل کمبود این ماده ارزشمند تهدید می شوند. کک سوزنی از جمله مواد استراتژیک است و تکنولوژی تولید کک سوزنی و ساخت الکترود های گرافیتی در انحصار تعدادی از کارخانه های آمریکایی و ژاپنی است. علاوه بر سختی های واردات، هر ساله هزینه زیادی صرف می شود که موجب خروج ارز از کشور می شود. همچنین موجب می شود که در شرایط فعلی تحریم ها این الکترود ها به قیمت چندین برابر به دست مصرف کننده برسد. دستیابی به تکنولوژی تولید کک سوزنی و الکترود های نفتی علاوه بر کاهش قابل توجه خروج ارز از کشور می تواند منجر به کاهش هزینه های تولید و قیمت نهایی فولاد، قطع واردات و کاهش وابستگی، ایجاد سرمایه گذاری های بنیادی و ضروری کشور، افزایش دانش فنی و ارتقاء تکنولوژی و در نهایت پیشرفت شایان صنعت کشور شود. گزارش و شرح زیرساخت‌ها، فعالیت‌ها، و دستاوردها: تصاویر و محتوای گرافیکی مرتبط تصویری از سامانه طراحی و ساخته شده: