ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته

شیمی
شیمی و محیط زیست
دستگاه آنالیزورهمزمان و در خط گازهای واحد احیا مستقیم
: اندازه گیری همزمان گونه های گازی نظیر H2, CH4, N2 ، O2،CO, CO2 درگاز احیا و دیگر مخلوط های گازی در صنعت اهمیت بالایی دارد. دستگاههای مورد استفاده به این منظورمانند گاز كروماتوگرافی (GC) نه تنها تکرار پذیری خوبی ندارد بلکه نیازمند هزینه بالا جهت نگهداری و وقت طولانی جهت آنالیز می‌باشد. از طرفی روشهای اندازه گیری این گونه ها بطور عمده بصورت Off-line است که موجب می شود دقت آنالیز تحت تاثیر روش نمونه برداری نیز قرار گیرد. روشهای On-line اندازه‌گیری این گونه ها شامل استفاده از سنسورهای خاص نظیر روش IR است که البته فاقد امکان اندازه گیری همزمان می‌باشد و از صحت مناسبی برخوردار نیست. به منظور رفع مشکلات فوق و بهبود آنالیز روش طیف سنج جرمی پیشنهاد می‌گردد. در سیستم پیشنهاد شده و طراحی گردیده نه تنها می‌توان گونه ها را بطور همزمان آنالیز نمود بلکه قابلیت آنالیز On-line گونه ها نیز وجود دارد. گزارش و شرح زیرساخت‌ها، فعالیت‌ها، و دستاوردها به منظور رفع مشکلات فوق و بهبود آنالیز روش طیف سنج جرمی پیشنهاد می گردد. در سیستم پیشنهاد شده و طراحی گردیده نه تنها می توان گونه ها را بطور همزمان آنالیز نمود بلکه قابلیت آنالیز On-line گونه ها نیز وجود دارد. از طرف دیگر در این سیستم می توان به صورت برنامه ریزی شده گاز ورودی را از 6 سایت مختلف نیز آنالیز نمود. مسئله اساسی در طراحی این سیستم، یافتن رابطه صحیح بین سیگنال خروجی از آنالیزور گازی طیف سنج جرمی و در صد گازهای خروجی است. بدین منظور پارامترهای موثر بر این رابطه باید مورد ارزیابی قرار گیرد. در این بخش اثر این پارامترها و چگونگی محاسبه رابطه صحیح بین سیگنال خروجی از آنالیزور گازی طیف سنج جرمی و در صد گازهای خروجی شرح داده می شود. آنچه در زیر خواهد آمد نتیجه تلاش در ساخت و ارائه چنین سیستمی است که مشابه خارجی نداشته و گامی مهم در ارتقاء دانش فنی در زمینه تکنولوژی نانو می باشد.